Inspraak ontwerpbesluit wijzigingen Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 23 april 2024 de ontwerpwijzigingen Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland (hierna: Waterschapsverordening) vastgesteld (conform besluit 2024034598). Daarbij is gelet op:

  • artikel 2.5 van de Omgevingswet;

  • artikel 78, tweede lid van de Waterschapswet;

  • artikel 5 van Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • artikelen 6.6 en 6.8 van de Omgevingsverordening Gelderland, artikel 7.4 van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening, artikel 6.21 van de Omgevingsverordening Noord-Brabant en artikelen 2.20 en 2.21 van de Omgevingsverordening Utrecht;

  • het Waterbeheerprogramma 2022-2027;

Het college van dijkgraaf en heemraden heeft besloten de ontwerpwijzigingen Waterschapsverordening op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

Inhoud ontwerpwijzigingen Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland

De Waterschapsverordening bevat regels over de fysieke leefomgeving die gelden binnen het beheergebied. Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland wil de Waterschapsverordening en bijbehorende toelichting wijzigen en legt hierbij het ontwerp wijzigingsbesluit ter inzage. De voorgenomen wijzigen betreffen:

  • We verwerken de gewijzigde regelgeving.

  • We beschermen ons profiel van vrije ruimte.

  • We wijzigen ook andere werkingsgebieden.

  • We verwerken de instructieregels van de provincie.

  • We maken tekstuele verduidelijkingen, passen onjuiste verwijzingen aan en herstellen spelfouten.

Besluit in vier delen

Om technische redenen bestaat het besluit uit vier delen. Het eerste deel bevat alle tekstuele wijzigingen en de eerste set wijzigingen in de werkingsgebieden. de andere drie delen bevatten aanvullende wijzigingen in de werkingsgebieden. Deze vier delen vormen samen het hele besluit dat ter inzage ligt.

De vier delen zijn te raadplegen via deze webpagina

Ontwerpwijzigingen Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland met bijlagen ter inzage

Voordat het college van dijkgraaf en heemraden overgaat tot vaststelling van de Waterschapsverordening ligt het ontwerp van de wijzigingen op de Waterschapsverordening met bijbehorende toelichting van woensdag 1 mei 2024 tot en met dinsdag 11 juni 2024 voor iedereen ter inzage:

  • online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina

  • tijdens kantooruren in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel. Als u van plan bent de ontwerpwijzigingen te komen inzien en u wenst uitleg te krijgen, maak dan een afspraak via het e-mailadres omgevingswet@wsrl.nl.

Om te kunnen beoordelen of een wijziging voor u van belang is, zijn in Bijlage 4 van de Waterschapsverordening alle werkingsgebieden weergegeven. U kunt dus zien waar in het beheergebied van het waterschap de werkingsgebieden worden gewijzigd. Bovendien zijn alle wijzigingen duidelijk zichtbaar op onze interactieve kaart. Een hyperlink naar de interactieve kaart vindt u op deze webpagina.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen ingezetenen, bedrijven en belanghebbenden mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op de ontwerpwijzigingen van de Waterschapsverordening door het indienen van een zienswijze.

  • Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen via het telefoonnummer (0344) 649090. U wordt dan teruggebeld.

  • Voor een schriftelijke inspraakreactie kunt u een brief richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

  • Voor het indienen van een digitale inspraakreactie kunt u het geschikte formulier vinden op deze webpagina. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren en eHerkenning voor ondernemers). Inspraakreacties per e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen.

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwerpwijziging Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland? U kunt terecht op deze website van het waterschap: https://www.waterschaprivierenland.nl/wijzigingen-wsvo-en-leggers.

U kunt ook contact opnemen met het waterschap via: omgevingswet@wsrl.nl

Naar boven