Eerste wijziging Algemene Subsidieverordening 2016

Het algemeen bestuur heeft op 2 mei 2017 besloten artikel 1.6, lid 1 van de Algemene Subsidieverordening 2016 te wijzigen. De huidige tekst luidt: “Subsidieverlening vindt plaats aan rechtspersonen. Rechtspersonen met een op het maken van winst gericht doelstelling komen niet voor subsidie in aanmerking”. Dit artikel wordt als volgt aangepast: “Subsidieverlening vindt plaats aan rechtspersonen”.

 

Bij de vaststelling van de regeling in 2016 heeft het algemeen bestuur een voorbehoud gemaakt omtrent het verlenen van subsidie aan rechtspersonen met winstoogmerk. Deze beperking is niet houdbaar aangezien het waterschap voornemens is subsidie te verlenen ter uitvoering van de programma’s Zoetwatervoorziening Oost Nederland en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Een zeer belangrijke doelgroep van deze programma’s bestaat namelijk uit ondernemers die binnen verschillende rechtsvormen werkzaam in de agrarische sector. Het is belangrijk dat deze doelgroep gestimuleerd wordt om maatregelen te nemen. Ze nemen een sleutelpositie in waar het gaat om beter waterbeheer en een betere waterkwaliteit in het landelijk gebied. Ook ondernemers uit andere sectoren, zoals de recreatiesector, kunnen een rol bij de uitvoering van de programma’s. Door de genoemde bepaling in de ASV komen die nu niet in aanmerking voor subsidie.

 

U kunt de integrale tekst van de regeling raadplegen via de link aan de linkerzijde en op de website van het waterschap: www.wdodelta.nl

 

***

 

Het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta;

 

gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta;

 

gelet op artikel 78, lid 1 van de Waterschapswet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

 

B E S L U I T:

 

 

Artikel 1.6. lid 1 van de Algemene Subsidieregeling van het waterschap WDODelta te wijzigen in: “Subsidieverlening vindt plaats aan rechtspersonen”.

 

Aldus vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap Drents Overijsselse Delta in de openbare vergadering van 2 mei 2017,

ir. H.H.G. Dijk,

dijkgraaf,

ir. E. de Kruijk,

secretaris-directeur

Naar boven