Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Ameland-Oost-1, Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (hierna: NAM) te Assen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo), op 19 februari 2024 een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit ‘milieuneutraal veranderen’. Dit is voor het mijnbouwwerk Ameland-Oost-1, gelegen nabij het Pinkegat en het moerasgebied Het Oerd in Buren, kadastraal bekend gemeente Nes, sectie C, perceel 512. Van de aanvraag is op 15 december 2023 in Staatscourant nummer 2023, 35002 kennisgegeven.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Ten behoeve van een goede beoordeling heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, lid 2, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen.

De vergunningaanvraag betreft het vereenvoudigen van de gasproductie waardoor minder onderhoud, bemanning en transport nodig is om de inrichting in bedrijf te houden. Hiervoor worden de vier aanwezige putten uitgerust met Kiss-skid’s en wordt het aanwezige gasbehandelingssysteem buiten werking gesteld. Na deze wijziging is het mijnbouwwerk Ameland-Oost-1 niet meer permanent bemand.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het genomen besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit onder vermelding van V-51186.

Inlichtingen kunt u verkrijgen via het mailadres: mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van kenmerk V-55203.

Naar boven