Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning inrichting Ameland-Oost-1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat de Nederlandsche Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) te Assen op 13 november 2023 een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingediend ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). De aanvraag heeft betrekking op de activiteit ‘milieuneutraal veranderen’ op inrichting Ameland-Oost-1. De inrichting is gelegen in het duingebied aan de oostzijde van het eiland nabij het Pinkegat en het moerasgebied Het Oerd in Buren. De locatie is kadastraal bekend onder de gemeente Nes sectie C, nummer 512.

De vergunningaanvraag betreft het vereenvoudigen van de gasproductie waardoor minder onderhoud, bemanning en transport nodig is om deze inrichting in bedrijf te houden.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Ten behoeve van een goede beoordeling heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, lid 2, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u onder vermelding van het kenmerk V-55203 terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070 – 379 7477

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven