Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 16 februari 2024, nr. WJZ/45390125, tot wijziging van de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren 2023

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Gelet op 2.2, derde lid, van het Besluit handhaving en overige zaken Wet Dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel in de bijlage bij de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren wordt in het onderdeel Besluit houders van dieren voor de rij die betrekking heeft op 2.23 de volgende rij ingevoegd:

Artikel 2.22

2

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 16 februari 2024

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, P. Adema

TOELICHTING

In de bijlage bij de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren zijn overtredingen van bepalingen bij of krachtens de Wet dieren beboetbaar gesteld. Met de regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 6 november 2023, nr. WJZ/38117709, tot wijziging van de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren, de Regeling houders van dieren en de Uitvoeringsregeling GLB 2023 (Stcrt. 2023, 30124) is abusievelijk de verwijzing naar artikel 2.22 Besluit houders van dieren in de tabel bij de bijlage van de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren komen te vervallen. Deze regeling herstelt dit.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Dat is in afwijzing van de systematiek van vaste verandermomenten voor regelgeving, die inhoudt dat ministeriële regelingen op een vaste datum per kwartaal in werking treden. Afwijking is in dit geval geoorloofd omdat het reparatieregelgeving betreft.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, P. Adema

Naar boven