Vaststelling selectielijst van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

kenmerk: NA/2024/43929309

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

en

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 5, tweede lid, onder b, van de Archiefwet 1995;

BESLUITEN:

Artikel 1

De bij dit besluit gevoegde concernbrede selectielijst van de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de daarbij behorende toelichting worden vastgesteld.

Artikel 2

De volgende selectielijsten worden ingetrokken, behalve voor het organisatieonderdeel Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP):

  • Concernbrede selectielijst van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stcrt. 2021, nr. 2559;

  • Generieke Selectielijst voor de archiefbescheiden van het CIBG Dienst voor registers vanaf 1995- vallend onder het zorgdragerschap van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting vanaf 1995, Stcrt. 2018, nr. 47836;

  • Selectielijst Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanaf 1 januari 2004, Stcrt. 2017, nr. 20886;

  • BSD neerslag handelingen beleidsterrein Patiëntenbeleid 1945-, Stcrt. 2007, nr. 152.

De Concernbrede selectielijst van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Stcrt. 2021, nr. 2559) wordt voor het organisatieonderdeel SCP niet ingetrokken maar afgesloten.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is belast met de uitvoering van dit besluit, dat in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Den Haag, 9 februari 2024

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap namens deze, De algemene rijksarchivaris, A.J.M. Doek

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens deze, De plaatsvervangend secretaris-generaal, A.I. Norville

De selectielijst behorend bij deze beschikking zal beschikbaar gesteld worden via www.nationaalarchief.nl/waardering-selectie/selectielijsten

Een belanghebbende kan tegen dit besluit beroep instellen bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waar hij zijn woonplaats heeft. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop het besluit tot vaststelling van de selectielijst bekend is gemaakt door de rechtbank zijn ontvangen.

Naar boven