Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 2 februari 2024, nr. 2024-0000002883, tot wijziging van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars in verband met het verduidelijken van de mogelijkheid tot stapelen van subsidies

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikelen 3, eerste en tweede lid, en 4, eerste lid, van de Kaderwet overige BZK-subsidies en de artikelen 6, vierde lid en vijfde lid, onderdeel b, 14 en 21, onderdelen b en h, van het Kaderbesluit BZK-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, eerste lid, wordt ‘Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening’ vervangen door ‘Minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties’.

B

Artikel 5, zevende lid, komt te luiden:

  • 7. Op grond van het eerste lid wordt geen subsidie verstrekt, indien voor in dat lid bedoelde activiteiten reeds door een bestuursorgaan van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties of een ander bestuursorgaan, niet zijnde bestuursorganen van een gemeente, provincie, waterschap of openbare lichamen als bedoeld in artikel 8, eerste lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen, subsidie is verstrekt voor hetzelfde gebouw of dezelfde groep van gebouwen.

C

In artikel 18 wordt ‘1.240 kW’ vervangen door ‘1.250 kW’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

TOELICHTING

De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (hierna: SVVE) is aangepast om te verduidelijken dat het stapelen van de SVVE met subsidies van alle decentrale overheden is toegestaan, zoals ook beoogd was bij de voorgaande wijziging die op 1 januari 2024 in werking is getreden.1 In het voormalige artikel 5, zevende lid, van de SVVE werd strikt genomen alleen stapelen met gemeentelijke subsidies toegestaan, dat is nu rechtgetrokken zodat de stapeling van bijvoorbeeld een provinciale subsidie en de SVVE voor het bekostigen van een energieadvies, mogelijk is: stapelen met subsidies van alle decentrale overheden is door deze wijziging expliciet in de regelingstekst geplaatst. Om aan deze bedoeling tegemoet te komen is naast de aanpassing van dit artikel bepaald dat deze regeling terugwerkt tot en met 1 januari 2024. Daarnaast is de definitie van ‘Minister’ in artikel 1 aangepast, omdat de Minister van VRO nu de Minister van BZK geworden is. Ook is ‘1.240 kW’ vervangen door ‘1.250 kW’: de waarde had namelijk 1.250 kW moeten zijn, dit betreft dus een verschrijving. Tot slot is ervoor gekozen om van de vaste verandermomenten af te wijken omdat de wijziging niet significant is en omdat wordt aangesloten bij de daadwerkelijke bedoeling van artikel 5, zevende lid, van de SVVE, waarbij er een discrepantie was tussen het artikel en toelichting. Deze discrepantie is met deze wijziging weggenomen, tevens werkt de wijziging enkel begunstigend voor aanvragers.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

Naar boven