Beschikking van de Minister van Justitie en Veiligheid van 15 augustus 2024 met kenmerk 5651130 tot erkenning van de Airsoft Combat Association als erkende airsoftvereniging in de zin van artikel 17a, eerste lid, van de Regeling wapens en munitie

De Minister van Justitie en Veiligheid;

Gelet op artikel 17a, eerste lid, van de Regeling wapens en munitie;

Besluit:

Artikel 1

De vereniging Airsoft Combat Association, gevestigd te Willem van der Ploegweg 1, 9853 TH Munnekezijl, in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 34343442, wordt aangewezen als een erkende airsoftvereniging als bedoeld in artikel 17a, eerste lid, van de Regeling wapens en munitie.

Artikel 2

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze beschikking wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 augustus 2024

De Minister van Justitie en Veiligheid, D.M. van Weel

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet door de indiener zijn ondertekend en bevat ten minste zijn naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: de Minister van Justitie en Veiligheid, ter attentie van de Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Sector Juridische Zaken en Wetgevingsbeleid, Postbus 20301, 2500 EH Den Haag. U kunt uw ondertekende bezwaarschrift ook mailen naar: DWJZjuridischezaken@minjenv.nl.

TOELICHTING

Per 15 januari 2013 is het gebruik van airsoftapparaten in de Regeling wapens en munitie (hierna: de Regeling) onder strikte voorwaarden gereguleerd. Ik verwijs daarvoor naar de Regeling houdende wijziging van de Regeling wapens en munitie in verband met de regulering van het gebruik van airsoftapparaten (Stcr. 2013, 610). Een van de voorwaarden van de vrijstelling voor het gebruik van airsoftapparaten in artikel 17a, eerste lid, van de Regeling is dat airsoftsportbeoefenaren lid zijn van een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkende airsoftvereniging. In de Circulaire wapens en munitie 2013 zijn in paragraaf 2.9.1 nadere voorwaarden voor de erkenning opgenomen. De in Munnekezijl gevestigde vereniging Airsoft Combat Association voldoet aan deze voorwaarden en komt derhalve voor erkenning in aanmerking. De erkenning gaat in met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 augustus 2024

De Minister van Justitie en Veiligheid, D.M. van Weel

Naar boven