Besluit van het College voor toetsen en examens van 15 april 2024, nummer CvTE-24.00531, houdende een wijziging van het Bestuursreglement College voor Toetsen en Examens in verband met een organisatieverandering

Het College voor toetsen en examens,

Gelet op artikelen 10:3 en 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht en 7 van de Wet College voor toetsen en examens;

Gezien de goedkeuring van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gegeven op 5 juni 2024, nummer 45617679,

Besluit:

ARTIKEL I.

Het Bestuursreglement College voor Toetsen en Examens wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. De begripsbepaling van ‘afdelingshoofd’ komt te luiden:

afdelingshoofd:

degene onder wiens directe verantwoordelijkheid de afdeling Nt2, mbo en po (samen nmp), vo of staf valt;.

2. De begripsbepaling van ‘teamleider’ komt te luiden:

teamleider:

degene onder wiens directe verantwoordelijkheid een team valt;.

3. In artikel 10, eerste lid, wordt ‘ten minste vijf maal per jaar’ vervangen door ‘ten minste vier maal per jaar’.

4. In artikel 18, onder a en b, wordt ‘het College’ vervangen door ‘het college’.

B

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. De figuur ‘Organogram College voor Toetsen en Examens’ wordt vervangen door:

2. Het onderdeel ‘Afdelingen’ wordt als volgt gewijzigd:

In de derde volzin wordt ‘Nmp’ vervangen door ‘nmp’;

In de vierde volzin wordt ‘Staf’ vervangen door ‘staf’;

In de opsomming wordt na het eerste en na laatste opsommingsteken steeds ‘College’ vervangen door ‘college’, en

De laatste volzin van het onderdeel ‘Afdelingen’ wordt vervangen door:

De clustermanagers met de aandachtsgebieden passend toetsen en examineren vallen binnen de afdelingen vo en nmp. In zowel de afdeling vo als de afdeling nmp werken clustermanagers met het aandachtsgebied Caribisch Nederland.

3. Het onderdeel ‘Stafteams’ wordt vervangen door:

Afdeling staf

De teamleiders van de teams HRM en Financiën, Ondersteuning, Digitalisering en Communicatie vallen rechtstreeks onder de secretaris-directeur en hebben de functionele verantwoordelijkheid voor de medewerkers binnen hun team, eveneens op basis van het Organisatie- en mandaatbesluit OCW 2008. De teamleider Communicatie is tevens afdelingshoofd en samen met de teamleider HRM en Financiën, tevens plaatsvervangend afdelingshoofd, personeel verantwoordelijk voor de medewerkers in de stafteams.

De teams HRM & Financiën, Ondersteuning en Digitalisering ondersteunen in brede zin het college, het bureau en de commissiestructuur, en verrichten taken op het gebied van administratie, financiën, HRM, ICT, informatiehuishouding, inkopen en huisvesting. Het team Ondersteuning verricht tevens inhoudelijke taken uit het primair proces.

Het team Communicatie is verantwoordelijk voor de (uitvoering van de) algehele corporate communicatie van het CvTE en voor nieuw te ontwikkelen strategieën, middelen en kanalen. De ontwikkeling en aanpassing van strategieën vindt plaats in afstemming met het MT en waar van toepassing met het college. Het Klantcontactteam maakt onderdeel uit van het team Communicatie. Klantgerichte dienstverlening, klantbeheer en externe betrekkingen vormen de gemeenschappelijke deler. De coördinator Klantcontact stuurt de medewerkers Klantcontact functioneel aan.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Het College voor toetsen en examens, de voorzitter, J.H. van der Vegt

TOELICHTING

Het Bestuursreglement van het College voor Toetsen en Examens wordt met deze regeling gewijzigd. Nadat het college het reglement voor het laatst heeft gewijzigd in 2022 (Stcrt. 2023, 1073), heeft de organisatie van het bureau van het college zich doorontwikkeld. De begripsbepaling van het reglement alsook het organogram in de bijlage van de regeling wordt daarom gewijzigd.

De vergaderfrequentie van het college wordt eveneens aangepast door het eerste lid van artikel 10 te wijzigen. Van een voorgeschreven aantal van vijf vergaderingen, schrijft het reglement na de wijziging voor dat het college in ieder geval viermaal per jaar vergadert. Doordat het college goed in staat is gebleken ook buiten vergadering tot besluitvorming te komen en met name de vergadering in februari een onevenredige druk op de bureau-organisatie veroorzaakte, heeft het besloten minder frequent te vergaderen. Buiten vergadering wordt besloten in gevallen waarin de vergadermomenten niet aansluiten op belangrijke beslismomenten. Dit is bijvoorbeeld het geval als het college moet besluiten over het erkennen van toetsen van de doorstroomtoets- en leerlingvolgsysteem-aanbieders of om vast te stellen dat een doorstroomtoets nog steeds voldoet aan de voorwaarden.

Tot slot wordt het reglement aangepast op de nieuwe schrijfwijze van verschillende kernbegrippen waartoe het college in 2023 heeft besloten.

Het College voor toetsen en examens, de voorzitter, J.H. van der Vegt

Naar boven