Besluit van de Directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom van 31 maart 2022 houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging voor het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat1

De Directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom,

Gelet op artikel 19, eerste lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019;

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging voor het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6, eerste lid onder a, wordt ‘Wet openbaarheid van bestuur’ vervangen door ‘Wet open overheid’

B

In artikel 10 wordt ‘de Wob-coördinator van het Agentschap Telecom’ vervangen door ‘de Woo-coördinator van het Agentschap Telecom’ en ‘Wet openbaarheid van bestuur’ wordt vervangen door ‘Wet open overheid’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 mei 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Groningen, 31 maart 2022

A.T.A.J. van Dijk, Directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Agentschap Telecom, ter attentie van de afdeling Juridische Zaken, postbus 450, 9700 AL Groningen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het nummer en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit alsmede de gronden van het bezwaar.

TOELICHTING

Met dit besluit wordt de Wob-coördinator van Agentschap Telecom bevoegd om na inwerkingtreding van de Wet open overheid per 1 mei 2022 Woo-verzoeken te behandelen en daarop te besluiten.


X Noot
1

Stcrt 5 augustus 2020, nr 41481

Naar boven