Melding werkzaamheden op de mijnbouwlocatie aan de Westvierdeparten in Vinkega, gemeente Weststellingwerf, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft op 8 november 2022, op grond van het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” (Staatsblad 2008, 125) een melding voor het uitvoeren van werkzaamheden ontvangen van Vermilion Energy Netherlands B.V in Harlingen.

Het betreft hier werkzaamheden binnen de mijnbouwlocatie Vinkega-1, gelegen aan de Westvierdeparten te Vinkega, gemeente Weststellingwerf.

Met behulp van een mobiele installatie wordt in put VKG-02 een velocity string in de bestaande verbuizing geplaatst. Door het plaatsen van de velocity string wordt de stroomsnelheid in de put vergroot en worden problemen door de waterbelasting van de put voorkomen. Daardoor kan de productie van put VKG-02 op peil worden gehouden.

De werkzaamheden kunnen vanaf begin december 2022 plaatsvinden en zullen naar verwachting een week duren. De werkzaamheden kunnen overdag, ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden. Transporten vinden zoveel mogelijk overdag plaats.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk MLD-32027.

Naar boven