Melding werkzaamheden binnen de mijnbouwinrichting Zoutfabriek en Salinco, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 28 juni 2022 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” (Staatsblad 2008, 125) ontvangen van Nobian Industrial Chemicals B.V. te Hengelo. De melding heeft betrekking op een voorgenomen activiteit binnen de bestaande zoutwinningslocatie in de gemeente Enschede, gelegen aan de Auke Vleerstraat, kadastraal bekend gemeente Lonneker, sectie AL, nummer 340.

De voorgenomen activiteit betreft het uitvoeren van werkzaamheden aan de put Twente-Rijn (TWR) 246. Deze werkzaamheden worden met behulp van een mobiele installatie uitgevoerd.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom ook ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden. Transporten vinden zoveel mogelijk geconcentreerd plaats tijdens de dagperiode (07:00 – 19:00).

De werkzaamheden starten naar verwachting vanaf 2 augustus 2022 en duren naar verwachting tot en met 4 augustus 2022.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk MLD-27013.

Naar boven