Besluit tot wijziging van de Aanwijzing toezichthouders gebruik gegevens kentekenregister

Zoetermeer, 30 mei 2022

kenmerk JBZ 22.0008087

De Algemeen Directeur van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op artikel 45a, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994;

Besluit:

Artikel I

Artikel 1 van het besluit Aanwijzing toezichthouders gebruik gegevens kentekenregister wordt vervangen door: ‘Met het toezicht als bedoeld in artikel 45a, eerste lid van de Wegenverkeerswet zijn belast de ambtenaren van de Dienst Wegverkeer, Divisie Registratie & Informatie, afdeling Informatieverstrekking en -analyse, unit Informatieverstrekking’.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden gepubliceerd.

De Algemeen directeur van de RDW, J. Woudstra

TOELICHTING

Op grond van artikel 45a, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 wordt door de RDW toezicht gehouden op het gebruik van de uit het kentekenregister verstrekte gegevens. Voor het toezicht zijn door de RDW beleidsregels opgesteld. Toezicht vindt plaats door ambtenaren van de RDW, die zijn ondergebracht bij de Divisie Registratie en Informatie. Het besluit Aanwijzing toezichthouders gebruik gegevens kentekenregister van 14 november 2008 zoals gepubliceerd op 2 december 2008 (Stc. 2008, 234) sluit niet meer aan bij de huidige organisatiestructuur van de Dienst Wegverkeer. Zo is de afdeling Klantenservice opgeheven en is het toezicht momenteel belegd bij de ambtenaren van de unit Informatieverstrekking, onderdeel van de afdeling Informatieverstrekking en -analyse. De aanwijzing wordt hierbij dienovereenkomstig aangepast.

Naar boven