Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 15 december 2021, nr. Min-BuZa.2021.11169-23, tot wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet met betrekking tot visumvrijstelling van onderdanen van Oekraïne met een biometrisch paspoort en van Peru

De Minister van Buitenlandse Zaken in overeenstemming met de Minister van Justitie, Veiligheid en Integratie van Aruba, de Minister van Justitie van Curaçao en de Minister van Justitie van Sint Maarten;

Gelet op artikel 5, tweede lid, van de Rijksvisumwet;

Besluit:

ARTIKEL I

In de opsomming van de bijlage ‘Nationaliteiten, bedoeld in artikel 1, onder a’, bij de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet vervalt na Oekraïne en Peru steeds ‘(vrijstelling geldt niet voor Sint Maarten)’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 15 januari 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, H.P.M. Knapen

TOELICHTING

Deze wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet1 regelt een visumvrijstelling. De visumplicht vervalt voor onderdanen met de Oekraïense nationaliteit mits zij in het bezit zijn van een biometrisch paspoort en voor onderdanen met de Peruaanse nationaliteit, beide voor de toegang tot Sint Maarten. Voor deze onderdanen bestond al een vrijstelling voor het aanvragen van een visum voor Aruba, Curaçao en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Artikel I

In dit artikel is geregeld dat de visumplicht vervalt voor Sint Maarten voor Oekraïense onderdanen die in bezit zijn van een biometrisch paspoort en voor Peruaanse onderdanen.

De Minister van Buitenlandse Zaken, H.P.M. Knapen

Naar boven