Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Minister van Justitie en Veiligheid en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 3 december 2021, kenmerk 3282701-1019934-WJZ, houdende wijziging van artikel 4.4 van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met een herstelpunt

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Minister van Justitie en Veiligheid en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Handelende in overeenstemming met het gevoelen van de ministerraad;

Gelet op de artikelen 58e, eerste lid, en 58h, eerste lid, van de Wet publieke gezondheid;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4.4 van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid vervalt, onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt, onderdeel c.

2. Aan het vijfde lid wordt toegevoegd ‘en de locatie tot en met 19 december 2021 om 05.00 uur niet voor publiek opengesteld wordt tussen 17.00 uur en 05.00 uur, met uitzondering van openstelling voor topsporters’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 (Trm) vanwege een verschrijving. Met de wijziging van de Trm van 26 november 20211 is middels een onderdeel c een voorwaarde toegevoegd in het eerste lid van artikel 4.4. Zoals ook uit de toelichting bij die regeling blijkt, had de tekst van onderdeel c toegevoegd moeten worden aan het vijfde lid van artikel 4.4. Deze regeling herstelt dit.

Voor het overige wordt verwezen naar de toelichting op de wijzigingsregeling van 26 november 2021. Waar die regeling, gezien de epidemiologische situatie, zo spoedig mogelijk in werking diende te treden, geldt dat ook voor deze wijziging. Daarom doet het kabinet ook voor deze regeling een beroep op de spoedprocedure van 58c, derde lid, Wpg.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens de Minister van Justitie en Veiligheid en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

Naar boven