Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 2 december 2021, nr. 2021-0000576235, tot wijziging van de regeling houdende vaststelling van regels voor het verstrekken van een eenmalige specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de huisvesting van kwetsbare doelgroepen in verband met de ophoging van de uitkering aan de gemeente Maastricht

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 17, vijfde lid, van de Financiële-verhoudingswet;

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage bij artikel 2 van de Regeling houdende vaststelling van regels voor het verstrekken van een eenmalige specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de huisvesting van kwetsbare doelgroepen (Stcrt. 2020, 58877) wordt in de opsomming ‘Maastricht: € 1.164.800’ vervangen door ‘Maastricht: € 1.864.800’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

NOTA VAN TOELICHTING

I. Algemeen

1. Inhoud

De aanvraag van de gemeente Maastricht heeft onder meer betrekking op het pilotproject Skills in de Stad. Dat project is een initiatief van het Rijkvastgoedbedrijf met Maastricht en Leeuwarden als pilotgemeenten. Ten behoeve van het project in Maastricht wordt een overtollig pand van het Rijk verkocht aan de partij die het Skills in de Stad programma voor kwetsbare jongeren daar gaat exploiteren. Dat is ook gemeld aan de Tweede Kamer (Kamerstukken II, 2020/21, 31 940, nr. 293).

In het kader van de verkoop hebben in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf twee externe taxaties plaatsgevonden in mei 2021.

Deze externe taxaties kwamen veel hoger uit dan de in juli 2019 door het Rijksvastgoedbedrijf getaxeerde waarde, waarmee is gerekend in de businesscase van het project. Het Rijksvastgoedbedrijf is eraan gehouden om de extern getaxeerde waarde als uitgangspunt te nemen, daarom wordt de regeling op deze wijze aangepast.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven