Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 4 november 2021, nr. HO&S/30097553, houdende wijziging van de Subsidieregeling virtuele internationale samenwerkingsprojecten hoger onderwijs in verband met de vaststelling van de subsidieplafonds voor aanvraagperioden in de kalenderjaren 2022 tot en met 2024

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 5 van de Wet overige OCW-subsidies en artikel2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING SUBSIDIEREGELING VIRTUELE INTERNATIONALE SAMENWERKINGSPROJECTEN HOGER ONDERWIJS

Artikel 6 van de Subsidieregeling virtuele internationale samenwerkingsprojecten hoger onderwijs wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. Voor subsidieverstrekking zijn de volgende bedragen beschikbaar:

    • a. voor de aanvraagperioden, bedoeld in artikel 5, eerste lid, onderdelen a tot en met c, per aanvraagperiode ten hoogste € 1.050.000;

    • b. voor de aanvraagperioden, bedoeld in artikel 5, eerste lid, onderdelen d tot en met g, per aanvraagperiode ten hoogste € 1.650.000.

2. Het tweede lid vervalt, onder vernummering van het derde lid.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

De regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

1. Aanleiding en inhoud

Op grond van de Subsidieregeling virtuele internationale samenwerkingsprojecten hoger onderwijs1 is het voor bekostigde instellingen in het hoger onderwijs mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een virtueel internationaal samenwerkingsproject, of voor het herzien van een bestaand virtueel internationaal samenwerkingsproject. Met onderhavige wijzigingsregeling worden de subsidieplafonds vastgesteld voor de aanvraagperiodes in 2022, 2023 en 2024.

2. Gevolgen voor de uitvoering

De Subsidieregeling virtuele internationale samenwerkingsprojecten hoger onderwijs wordt uitgevoerd door DUS-I. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de uitvoering.

3. Regeldruk

Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de regeldruk, nu enkel de subsidieplafonds voor de overige aanvraagperiodes worden vastgesteld.

4. Financiële gevolgen

Deze wijziging biedt in de aanvraagperiodes februari en september 2022 ruimte aan 70 subsidies per periode en in de aanvraagperiodes februari en september 2023 en 2024 ruimte aan 110 subsidies per periode, voor het werken aan virtuele internationale samenwerkingsprojecten.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven