Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 15 oktober 2021, nr. WJZ/ 21230538 tot wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet dieren

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 8.1, eerste lid, van de Wet dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2, onderdeel g, subonderdeel 11.°, van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet dieren komt te luiden:

  • 11.° de regels over identificatie en registratie in het Besluit houders van dieren, het Besluit diergeneeskundigen, de Regeling houders van dieren en de Regeling diergeneeskundigen ten aanzien van runderen, varkens, schapen, geiten, paarden of honden.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 november 2021.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 oktober 2021

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Afdeling Juridische Zaken, Postbus 40219, 8004 DE Zwolle.

TOELICHTING

Het onderhavige besluit strekt tot wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet dieren. Het betreft een technische wijziging.

Op 1 november 2021 treedt in werking het Besluit van 27 augustus 2021, tot wijziging van het Besluit houders van dieren en het Besluit diergeneeskundigen in verband met het verbeteren van de identificatie en registratie van honden en het registreren van chippers (Stb. 2021, 426, hierna: het Besluit van 27 augustus 2021). Met het Besluit van 27 augustus 2021 worden de regels over het identificeren en registeren van honden versterkt en onder de Wet dieren gebracht. Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zijn aangewezen als toezichthouders op deze regels. Met het onderhavige besluit is de aanwijzing van deze toezichthouders aangepast aan de gewijzigde regelgeving.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven