Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 1 juli 2021 (kenmerk 3347049/21/DP&O), houdende wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met een actualisering aangaande het opdrachtgeverschap van de directeur Wetgeving en Juridische Zaken ten behoeve van het College van Toezicht Collectieve Beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie, bedrijfsvoering en informatiesystemen rijksdienst;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 3, vierde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Na ‘De directeuren-generaal’ wordt ingevoegd ‘, de directeur Wetgeving en Juridische Zaken'.

2. Aan het slot wordt een punt toegevoegd.

B

In artikel 5 wordt, onder vernummering van het derde lid tot vierde lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 3. De directie Wetgeving en Juridische Zaken is voorts belast met het opdrachtgeverschap als bedoeld in de circulaire ‘Governance ten aanzien van zbo’s’ met betrekking tot het College van Toezicht Collectieve Beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2019.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot een actualisering van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid (hierna: Organisatiebesluit) in verband met het sturingsmodel. Op 1 februari 2019 is het sturingsmodel van toepassing geworden op het College van Toezicht Collectieve Beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten (hierna: het CvTA). De directeur Wetgeving en Juridische Zaken fungeert sindsdien als opdrachtgever van het CvTA. Bij besluit van 10 december 2019 (Stcrt. 2019, 68873), dat terugwerkte tot en met 1 februari 2019, is het Organisatiebesluit aangepast in verband met deze uitbreiding van de toepassing van het sturingsmodel waarbij naast het CvTA ook nog drie andere zelfstandige bestuursorganen zijn toegevoegd. Per abuis is destijds in deze wijziging van het Organisatiebesluit het opdrachtgeverschap van de directeur Wetgeving en Juridische Zaken, niet meegenomen. Met de onderhavige wijziging wordt dit gerepareerd.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven