Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 25 maart 2021, Min-BuZa.2021.7692-21, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen, en tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 20 november 2020, Min-BuZa.2020.6142-19, tot vaststelling van een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen en tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen (Wijziging Vouchers internationaal ondernemen)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op de artikelen 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Gelet op artikel 7.2 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;

Besluit:

ARTIKEL I

In paragraaf 2.1 Vouchers individuele coaching van de bijlage bij het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen (Vouchers internationaal ondernemen)1 wordt de laatste alinea vervangen door:

De voucher geeft aanspraak op een vergoeding van maximaal € 2.500. Eenzelfde adviseur, die door een uitvoerder wordt ingezet, kan in een kwartaal door maximaal drie aanvragers met behulp van een voucher worden ingezet om individuele coaching te geven.

ARTIKEL II

Artikel 1, eerste lid, van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 20 november 2020, Min-BuZa.2020.6142-19, tot vaststelling van een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen en tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen (Subsidieplafond 2021 en wijziging Vouchers internationaal ondernemen)2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel b. wordt ‘1 april 2021’ vervangen door ‘1 april 2021, 15:00 uur Nederlandse tijd’.

2. In onderdeel c. wordt ‘1 juli 2021’ vervangen door ‘1 juli 2021, 15:00 uur Nederlandse tijd’.

ARTIKEL III

Dit besluit is niet van toepassing op aanvragen die zijn ingediend voor 1 april 2021.

ARTIKEL IV

Het Besluit van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 5 maart 2021, Min-BuZa.2021.6609-8, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen (Wijziging Vouchers internationaal ondernemen)3 wordt ingetrokken.

ARTIKEL V

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2021.

  • 2. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 april 2021, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het besluit terug tot en met 1 april 2021.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, H. Schuiling

TOELICHTING

Bijgaand besluit dient ter correctie van het Besluit van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 5 maart 2021, Min-BuZa.2021.6609-8 tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 8 september 2016, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidieverstrekking voor activiteiten van MKB-ondernemingen gericht op de bevordering van duurzaam internationaal ondernemen (Wijziging Vouchers internationaal ondernemen). In dat besluit waren enkele wetgevingstechnische onvolkomenheden opgetreden. Met onderhavig besluit wordt dit gecorrigeerd. Het besluit strekt er inhoudelijk nog steeds toe om voor aanvragen die worden ingediend in de tweede en derde openstelling van 2021 van de Regeling Vouchers internationaal ondernemen voor 2021 twee wijzigingen door te voeren.

Ten eerste is de start van de indieningsperiode voor beide openstellingen gepreciseerd naar 15:00 uur Nederlandse tijd, ten einde ook aanvragers in het Caribisch deel van het Koninkrijk voldoende gelegenheid te geven tijdig een aanvraag in te dienen.

Ten tweede geldt voor Vouchers individuele coaching voortaan dat er een maximum van drie aanvragen per adviseur per kwartaal wordt gehanteerd om te voorkomen dat alleen een selecte groep van adviseurs wordt ingezet, hetgeen afbreuk zou doen aan het beoogde vraaggestuurde karakter van de individuele coaching. De werkzaamheden van een adviseur individuele coaching zijn generiek, dus niet gebonden aan bijvoorbeeld een doelland.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, H. Schuiling

Naar boven