Verlenging geldigheidsduur opsporingsvergunning aardwarmte De Lier 8, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit 6-1-2021

DGKE-WO / V-4218

Procesverloop:

  • De Bruijn Geothermie B.V. en EnergieWende B.V. (hierna: de vergunninghouder) zijn gezamenlijk houder van de op 9 april 2019 bij beschikking van de Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) verleende opsporingsvergunning aardwarmte voor het gebied genaamd De Lier 8, met kenmerk DGKE-W/19059113 (Staatscourant 2019, nr. 21093);

  • de opsporingsvergunning aardwarmte De Lier 8 is geldig tot 20 januari 2021;

  • per bericht, ontvangen op 1 december 2020, heeft de vergunninghouder een aanvraag ingediend om verlenging van de geldigheidsduur van de vergunning.

Gelet op:

Artikel 18, derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

De Bruijn Geothermie B.V. en EnergieWende B.V. (hierna: de vergunninghouder) zijn houder van de op 9 april 2019 verleende opsporingsvergunning voor aardwarmte voor het gebied genaamd De Lier 8.

Artikel 2

EnergieWende B.V. is degene die de werkzaamheden uitvoert of daartoe opdracht verleent, als bedoeld in artikel 22, vijfde lid, Mbw.

Artikel 3

De vergunninghouder geeft uitvoering aan het werkprogramma dat onderdeel uitmaakt van het op 1 december 2020 ingediende verzoek om verlenging van de aanvraag.

Artikel 4

De vergunning geldt vanaf het tijdstip waarop zij in werking is getreden tot 4 september 2023.

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK 's-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven