Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 16 december 2020, nr. 2020-0000723698, tot wijziging van de regeling houdende vaststelling van regels voor het verstrekken van een eenmalige specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de huisvesting van kwetsbare doelgroepen in verband met een correctie

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 17, vijfde lid, van de Financiële-verhoudingswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De regeling houdende vaststelling van regels voor het verstrekken van een eenmalige specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de huisvesting van kwetsbare doelgroepen (Stcrt. 2020, 58877) wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2, derde lid, wordt ‘1 december 2020’ vervangen door ‘31 december 2020’.

B

In de bijlage bij artikel 2 wordt in de opsomming ‘Goes’ vervangen door ‘Vlissingen’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 30 november 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

NOTA VAN TOELICHTING

I. Algemeen

1. Inhoud

In de bijlage bij de regeling houdende vaststelling van regels voor het verstrekken van een eenmalige specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de huisvesting van kwetsbare doelgroepen (Stcrt. 2020, 58877) was abusievelijk de gemeente Goes opgenomen, terwijl het een project van de gemeente Vlissingen betreft. Dit is met de onderhavige wijziging hersteld. Hierover heeft afstemming plaatsgevonden met de gemeenten Goes en Vlissingen.

2. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 30 november 2020. De terugwerkende kracht is nodig om in de juridische basis te voorzien voor het alsnog toekennen van de beoogde uitkering aan de gemeente Vlissingen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven