Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 16 oktober 2020, nr. VO/25445512, houdende wijziging van de Subsidieregeling doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen in verband met een verhoging van het subsidieplafond voor 2020

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 70 van de Wet op het primair onderwijs, artikel 67 van de Wet primair onderwijs BES, artikel 74 van de Wet op het voortgezet onderwijs, artikel 125 van de Wet voortgezet onderwijs BES en artikel 2.2.3, tweede lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen komt te luiden:

  • 3. Voor subsidieverstrekking op grond van deze regeling is voor 2020 een bedrag van € 14.141.000 beschikbaar.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Subsidieregeling doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen (hierna: de subsidieregeling) in verband met een verhoging van het eerder vastgestelde subsidieplafond voor 2020. Op 18 februari 2020 is het subsidieplafond voor 2020 gepubliceerd (Stcrt. 2020, 9419). Dit plafond van € 8.934.000 is destijds vastgesteld op basis van een inschatting van het verwachte aantal aanvragen. Het aantal aanvragen in 2020 is hoger dan verwacht. Gezien de uitbraak van het coronavirus en het vervallen van de eindtoets is het extra belangrijk om te investeren in een goede overdracht van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Het subsidieplafond wordt met deze wijziging van de subsidieregeling verhoogd naar € 14.141.000.

Er wordt in deze subsidieregeling afgeweken van de vaste verandermomenten en de minimale invoeringstermijn van twee maanden. De reden hiervoor is dat aanvragers gebaat zijn bij duidelijkheid over de verhoging van het subsidieplafond en de gevolgen voor hun aanvraag.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven