Besluit van de Minister voor Medische Zorg van 22 januari 2020, 1636622-200789-VGP, houdende wijziging van het besluit tot aanwijzing TÜV SÜD Benelux bvba te Boortmeerbeek, België, als keuringsinstelling voor attractie- en speeltoestellen

De Minister voor Medische Zorg,

Gelezen het verzoek van TÜV SÜD Benelux te Boortmeerbeek, België, van 7 januari 2020;

Gelet op artikel 7a van de Warenwet;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2 van het besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 24 januari 2014, nr. 179229-114650-VGP, houdende aanwijzing van TÜV SÜD Benelux bvba als keuringsinstelling in het kader van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (Stcrt. 3 februari 2014, nr. 2566) wordt de zinsnede: ‘TÜV SÜD Benelux bvba, Betekomsestraat 98A, Baal, België’ telkens vervangen door ‘TÜV SÜD Benelux vzw, Leuvensesteenweg 350, B-3190, Boortmeerbeek, België’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, namens deze, de directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, C.G.A. Wijnker

Bezwaar

Het indienen van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Heeft u vragen over dit besluit of bent u het er niet mee eens? Kijk eens op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/bezwaarschriften-vws. Daar wordt uitgelegd wat u kunt doen als u het niet eens bent met het besluit en misschien bezwaar wilt maken. Er staan voorbeelden waarmee u de kans op een succesvol bezwaar kan inschatten.

Wilt u toch een bezwaarschrift sturen, dan moet dit binnen zes weken na de datum die bovenaan dit besluit staat. Let op: doe dit op tijd, anders kan uw bezwaar niet behandeld worden.

Het bezwaarschrift e-mailt u naar: WJZ.bezwaarenberoep@minvws.nl, bij voorkeur met een ingescande handtekening.

Indien u niet kunt of wilt e-mailen, kunt u uw bezwaarschrift ook versturen per post naar:

de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken,

Postbus 20350,

2500 EJ Den Haag.

U kunt uw bezwaarschrift ook faxen naar: (070) 340 59 84.

Noem in het bezwaarschrift:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • het kenmerk van dit besluit

  • geef aan waarom u het niet eens bent met het besluit

Vergeet niet om uw bezwaarschrift te ondertekenen en van een datum te voorzien. Wilt u zo vriendelijk zijn om een kopie van dit besluit mee te sturen met het bezwaarschrift.

Indien u het bezwaarschrift per e-mail indient zonder ondertekening, bestaat de mogelijkheid dat u op een later moment verzocht wordt om bewijs te leveren dat u bevoegd bent tot het indienen van het bezwaar.

TOELICHTING

Het voorliggende besluit strekt tot wijziging van de aanwijzing van TÜV SÜD Benelux bvba als keuringsinstelling van attractie- en speeltoestellen.

In artikel 2 wordt de naam van TÜV SD Benelux bvba gewijzigd in TÜV SÜD Benelux vzw.

De reden voor deze naamswijziging is dat de keuringsinstantie heeft verzocht om als gevolg van keuzes samenhangend met wijzigingen in het Belgische vennootschapsrecht, de aanwijzing op naam te stellen van een andere juridische entiteit. De werkzaamheden van de organisatie blijven feitelijk hetzelfde.

De Minister voor Medische Zorg, namens deze, de directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, C.G.A. Wijnker

Naar boven