Gemeente Alkmaar - gemeentelijke coördinatieregeling ontwerpbestemmingsplan De Kooimeer, ontwerpbesluit hogere waarden geluid met betrekking tot de seniorenwoningen aan de Albertina Agnesstraat 20 in Alkmaar, ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementencomplex voor 123 seniorenwoningen aan de Albertina Agnesstraat 20, Alkmaar

Logo Alkmaar

De raad van de gemeente Alkmaar heeft op 13 juni 2019 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van het project De Kooimeer.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan De Kooimeer

  • 2.

    Ontwerpbesluit hogere waarden geluid ten behoeve van een gebouw voor zorgwoningen

  • 3.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Gebied

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan betrekking heeft, is aan de noordzijde begrensd door de Albertina Agnesstraat, aan de oostzijde door de Vondelstraat, aan de zuidzijde door het openbaar groen en water nabij verkeersplein Kooimeer en aan de westzijde door de Louise Henriëttestraat.

Doel

De ontwerpbesluiten zien op de sloop van het voormalige verzorgingshuis Kooimeer en de nieuwbouw van een appartementencomplex voor 123 levensloopbestendige seniorenappartementen.

Inzien

De ontwerpbesluiten liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 3 september 2020 tot en met woensdag 14 oktober 2020. U kunt de ontwerpbesluiten langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de deeplink https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00176-0201 te raadplegen.

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van de ontwerpbesluiten vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden.

Indien u de ontwerpbesluiten desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neemt u dat geval contact op via telefoonnummer 14 072.

Zienswijzen

Op de ontwerpbesluiten kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Zienswijzen moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven