Verkeersbesluit Doorfietsroute Assen-Groningen deel Vrieserweg-Lonerbrug

Logo Assen

Op dinsdag 30 juni 2020 is het verkeersbesluit Doorfietsroute Assen-Groningen, gedeelte Vrieserweg-Lonerbrug gepubliceerd in de Asser Courant en de Staatscouranthttp://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-34411.html. Daarbij is aangegeven dat het verkeersbesluit 6 weken ter inzage ligt. Burgemeester en wethouders maken met deze publicatie bekend dat de termijn waarbinnen het verkeersbesluit ter inzage ligt en bezwaar aangetekend kan worden, in verband met de vakantieperiode verlengd wordt. Het verkeersbesluit (klik hier om het besluit in te zien) ligt nu ter inzage tot en met vrijdag 28 augustus 2020. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen tot en met vrijdag 28 augustus een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Zo’n verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Doorfietsroute Assen – Groningen

De Doorfietsroute is een hoogwaardig, directe, snelle en veilige fietsroute. De route is een aanvulling op de bestaande routes tussen Assen en Groningen en moet ervoor zorgen dat de fiets kan concurreren met de auto voor verplaatsingen tussen Assen en Groningen. De route is niet alleen bedoeld voor woon-werkverkeer, maar ook als recreatief fietspad. Zo wordt de fietsroute aangesloten op het fietsknooppuntensysteem en vormt daarmee een interessante aanvulling op het bestaande recreatieve netwerk langs het nationaal beek en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het pad is breed, comfortabel en is een directe route met weinig of geen verkeerlichten en waar je zoveel mogelijk voorrang hebt op kruispunten. Dit verkeersbesluit gaat over het deel van de Vrieserweg tot en met het kruispunt met de Lonerbrug in Assen.

Naar boven