Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 16 juni 2020, nr. IENW/BSK-2020/104319, tot wijziging van de Regeling verkeersregelaars 2009 in verband met de veiligheidsklasse van de zomeruitrusting van de weginspecteur

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 58, aanhef en onderdeel i, van het BABW;

BESLUIT:

Artikel I

In bijlage 2, onder het kopje Omschrijving kleding weginspecteur komt de eerste zin te luiden: De jas of een combinatie van meerdere veiligheidskledingstukken voldoet aan de NPR-3471 en NEN-EN-ISO 20471, klasse 3.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

TOELICHTING

Bij de laatste wijziging van de Regeling verkeersregelaars 2009 (Stcrt. 2019, 62341) is het poloshirt toegevoegd aan de uitrusting van de weginspecteur. De werkkleding van de weginspecteur moet voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 20471, klasse 3. Voor de hes en het poloshirt is het niet mogelijk om zelfstandig aan klasse 3 te voldoen, omdat de oppervlakte van die kledingstukken daarvoor te klein is. Met een combinatie van veiligheidskledingstukken (bijvoorbeeld een hes en een veiligheidsbroek of een poloshirt en een veiligheidsbroek) wordt voldaan aan de vereiste klasse 3. Deze wijziging repareert dit gebrek.

Deze regeling treedt in werking op 1 juli. Hiermee wordt afgeweken van de invoeringstermijn van twee maanden, zoals opgenomen in aanwijzing 4.17, vierde lid, van de Aanwijzingen voor de regelgeving. Deze afwijking is gerechtvaardigd, omdat het reparatieregelgeving betreft. Zonder reparatie zou het niet mogelijk zijn aan de norm te voldoen bij het gebruik van een hes of een poloshirt.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven