Bekendmaking van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 2 juni 2020, 2020-0000069308, tot wijziging van de Bekendmaking van 21 augustus 2017 in verband met de aanwijzing van geregistreerde certificaten voor de kinderopvang inzake het met goed gevolg afgesloten onderricht dat in elk geval het verlenen van eerste hulp aan kinderen omvat (Stcrt. 2017, 49283) vanwege een naamswijziging van een certificaat en de toevoeging van twee geregistreerde certificaten

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 8, eerste lid, 9b, eerste lid, en 10d, eerste lid, van de Regeling Wet kinderopvang;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage, bedoeld in artikel 1 van de Bekendmaking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 augustus 2017 in verband met de aanwijzing van geregistreerde certificaten voor de kinderopvang inzake het met goed gevolg afgesloten onderricht dat in elk geval het verlenen van eerste hulp aan kinderen omvat (Stcrt. 2017, 49283), wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel g komt te luiden:

  • g. Eerstehulpverlener Medic & Fire First Aid ® Europe Course van NIKTA;.

2. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel m door een puntkomma worden twee onderdelen toegevoegd, luidende:

  • n. Bedrijfshulpverlening Kind van CIBOT;

  • o. Eerste Hulp Bij Ongelukken onderwijs voor baby’s en kinderen van Livis.

ARTIKEL II

  • 1. Deze bekendmaking treedt in werking met ingang van 1 juli 2020.

  • 2. Onderdeel g van de bijlage, bedoeld in artikel 1 van de Bekendmaking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 augustus 2017 in verband met de aanwijzing van geregistreerde certificaten voor de kinderopvang inzake het met goed gevolg afgesloten onderricht dat in elk geval het verlenen van eerste hulp aan kinderen omvat (Stcrt. 2017, 49283), zoals dat luidde voor inwerkingtreding van deze bekendmaking blijft van toepassing tot en met 30 juni 2021.

Deze bekendmaking zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 2 juni 2020

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

De Bekendmaking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 augustus 2017 in verband met de aanwijzing van geregistreerde certificaten voor de kinderopvang inzake het met goed gevolg afgesloten onderricht dat in elk geval het verlenen van eerste hulp aan kinderen omvat, regelt de aanwijzing van geregistreerde kinder-EHBO certificaten in de dagopvang, de buitenschoolse opvang en de gastouderopvang. Met genoemde bekendmaking wordt uitvoering gegeven aan de artikelen 8, eerste lid, 9b, eerste lid, en 10d, eerste lid, van de Regeling Wet kinderopvang.

Met deze bekendmaking wordt de Bekendmaking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 augustus 2017 zodanig gewijzigd dat de naam van het certificaat Eerstehulpverlener van NIKTA in onderdeel g wordt vervangen door Eerstehulpverlener Medic & Fire First Aid ® Europe Course in verband met de naamswijziging van dit certificaat. Ten behoeve van degenen die eerder het certificaat Eerstehulpverlener van NIKTA hebben verkregen is als overgangsregeling in Artikel II, tweede lid, bepaald dat dit certificaat nog uiterlijk een jaar aangewezen blijft. Deze termijn is opgenomen omdat het certificaat Eerstehulpverlener van NIKTA een jaar geldig is. Deze overgangsregeling heeft voor een individuele certificaathouder echter alleen betekenis zolang zijn certificaat nog geldig is. Wanneer iemand bijvoorbeeld zo’n certificaat heeft dat nog geldig is tot 1 oktober 2020, dan is de overgangsregeling voor hem alleen tot 1 oktober van toepassing.

Tevens worden de certificaten Bedrijfshulpverlening Kind van CIBOT en Eerste Hulp Bij Ongelukken onderwijs voor baby’s en kinderen van Livis aan de bijlage toegevoegd. Gebleken is dat deze beide diploma’s voldoen aan de inhoudelijke en processuele criteria zoals opgenomen in de artikelen 8, tweede en derde lid, 9b, tweede en derde lid, en 10d, tweede en derde lid, van de Regeling Wet kinderopvang.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven