Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 23 maart 2020, nr. Min-BuZa.2020.5080-17, tot wijziging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 3 maart 2020, nr. Min-BuZa.2020.4989-16, tot wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet met betrekking tot de visumplicht van Venezolaanse onderdanen voor de toegang tot Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba

De Minister van Buitenlandse Zaken in overeenstemming met de Minister van Justitie, Veiligheid en Integratie van Aruba, de Minister van Justitie van Curaçao en de Minister van Justitie van Sint Maarten;

Gelet op artikel 5, tweede lid, van de Rijksvisumwet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 3 maart 2020, nr. Min-BuZa.2020.4989-16, tot wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet met betrekking tot de visumplicht van Venezolaanse onderdanen voor de toegang tot Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba1 komt te luiden:

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

TOELICHTING

Algemeen

Deze wijziging brengt mee dat de visumplicht die met ingang van 1 april 2020 voor Venezolaanse onderdanen zou gaan gelden, wordt uitgesteld. De aanleiding voor dit uitstel is een toename van ontwikkelingen en getroffen maatregelen naar aanleiding van het virus COVID-19. Mede door de genomen maatregelen kunnen geplande voorbereidingen voor de implementatie van de visumplicht niet voltooid worden en kan de visumplicht niet per 1 april a.s. in werking treden.

Artikel I

Dit artikel wijzigt artikel 2 van de Regeling van 3 maart 2020. In artikel 2 stond de inwerkingtredingsdatum van 1 april 2020. Die datum wordt vervangen door een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip. Hierdoor kan, op een later moment, alsnog de visumplicht gaan gelden.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

Naar boven