Besluit van het bestuur van NWO tot wijziging van de call for proposals ondersteuning NWA-routes 2019, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

ARTIKEL I

De paragraaf Subsidievoorwaarden in de call for proposals ondersteuning NWA-routes 2019 (Staatscourant 2019, 17011): komt als volgt te luiden:

  • De aanvraag geeft duidelijk aan hoe de activiteiten bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de route. Na afloop van de activiteiten wordt er in een kort verslag gedeeld met NWO dat toelicht waaruit die verdere ontwikkeling heeft bestaan, de resultaten die de activiteit heeft opgeleverd en/of welke impact dit naar verwachting zal opleveren.

  • De besteding van het geld moet inclusieve samenwerking binnen de route bevorderen. Route-activiteiten moeten open staan voor nieuwe partijen. Er wordt duidelijk gemotiveerd hoe inclusiviteit binnen de route wordt bevorderd door de aanvraag.

  • Het project mag maximaal één jaar lopen.

  • De aanvrager moet een goede aansluiting behouden met het NWA-programmasecretariaat. Dit zal onder andere bestaan uit:

    • Een actieve deelname aan de bijeenkomsten die zullen worden georganiseerd door het NWA-programmasecretariaat voor de boegbeelden en routetrekkers om de activiteiten binnen de route te delen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

    • Binnen het NWA-programma wordt ook aandacht besteed aan wetenschapscommunicatie en outreach. Daarvoor wordt op dit moment door NWO een strategie ontwikkeld, inclusief bijbehorende communicatiemiddelen (denk hierbij bijvoorbeeld aan websites of filmpjes). Verzoeken voor ondersteuning voor dergelijke activiteiten, moeten aan het NWA-programmasecretariaat worden gericht om hun aanvraag binnen actielijn 4 af te stemmen.

  • NWO ontvangt uiterlijk drie maanden na afloop van het project een kort verslag van de activiteiten.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatscourant.

ARTIKEL III

Dit besluit wordt aangehaald als: Wijzigingsbesluit call for proposals ondersteuning NWA-routes 2019

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 oktober 2019

Naar boven