Bestemmingsplan “Herontwikkeling De Kok, Oude Trambaan Esbeek” gewijzigd vastgesteld - publicatie week 39

Logo Hilvarenbeek

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 september 2019 het bestemmingsplan “Herontwikkeling De Kok, Oude Trambaan Esbeek” gewijzigd heeft vastgesteld.

De aangebrachte wijziging heeft betrekking op de inhoud van hoofdgebouwen. Hilvarenbeek houdt in bestemmingsplannen als norm een inhoud aan van minimaal 350 m3. Onderhavig plan bevat drie levensloopbestendige woningen met een inhoud van slechts 240 m3. Het plan is daar als volgt op aangepast:

 

  • 1.

    Artikel 4.2 Bouwregels

    Aan dit artikel wordt na lid d. een nieuw lid e. toegevoegd:

    “e.  in afwijking van het bepaalde onder d dient de inhoud van een hoofgebouw ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - 2' ten minste 240 m3 te bedragen;”

     

  • 2.

    De verbeelding

    Op de verbeelding wordt ter plaatse van de drie beoogde levensloop b estendige senioren w oningen een aanduiding “Specifieke b ouwaanduiding – 2 (sba-2) opgenomen.

     

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van vrijdag 27 september 2019 gedurende zes weken door eenieder ingezien en/of digitaal geraadpleegd worden bij team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl). Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0798.BPDeKokEsbeek-VG01

 

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan tijdens de termijn van inzage beroep worden ingesteld.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

- die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

 

Binnen de beroepstermijn kunnen zij die beroep hebben ingesteld een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling.

 

Hilvarenbeek, 26 september 2019

 

burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek,

  

burgemeester

de heer H.W.S.M. Nuijten

secretaris de heer F.M. Jansen

    

Naar boven