Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 29 augustus 2019 nr. OND/ODS-2019/10882 M tot wijziging van de Regeling aanpassing van de stichtings- en opheffingsnormen voor basisscholen in verband met gebiedswijzigingen per 1 januari 2018, in verband met het toevoegen van afzonderlijke opheffingsnormen voor de gemeente Zevenaar

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 156, eerste en tweede lid, van de Wet op het primair onderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING VAN DE REGELING AANPASSING VAN DE STICHTINGS- EN OPHEFFINGSNORMEN VOOR BASISSCHOLEN IN VERBAND MET GEBIEDSWIJZIGINGEN PER 1 JANUARI 2018

De Regeling aanpassing van de stichtings- en opheffingsnormen voor basisscholen in verband met gebiedswijzigingen per 1 januari 2018, wordt als volgt gewijzigd:

A

In de tabel van artikel 1, wordt in de rij van de gemeente Zevenaar, in het veld van de opheffingsnorm ‘90’, vervangen door ‘zie art. 2’.

B

De tabel van artikel 2, wordt als volgt uitgebreid:

Gemeentenaam

Gebied 1

Opheffingsnorm

Gebied 2

Opheffingsnorm

Zevenaar

Herwen, Aerdt

Babberich en Angerlo

55

Overige kernen gemeente Zevenaar

97

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte in de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 augustus 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Met ingang van 1 januari 2018 is de nieuwe gemeente Zevenaar gevormd als gevolg van een herindeling. De nieuwe gemeente Zevenaar bestaat uit de oude gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden.

Door burgemeester en wethouders van die nieuwe gemeente is op 24 juli 2018 besloten de gemeente te splitsen in twee delen. Alle in de gemeente Zevenaar aanwezige schoolbesturen die aldaar basisscholen beheren stemmen in met dat besluit.

Nu burgemeester en wethouders met instemming van alle schoolbesturen hebben besloten tot de splitsing (er is sprake is van aanzienlijke verschillen in bebouwingskarakter en bevolkingsdichtheid tussen de twee delen) dienen er voor beide gebiedsdelen afzonderlijke opheffingsnormen voor het basisonderwijs te worden vastgesteld.

De nu voorliggende regeling voorziet hierin.

De bij deze regeling vastgestelde opheffingsnormen per gebiedsdeel komen in de plaats van de opheffingsnorm zoals die voor de gemeente Zevenaar is vastgesteld bij de Regeling aanpassing van de stichtings- en opheffingsnormen voor basisscholen in verband met gebedswijzigingen per 1 januari 2018, Stc. nr. 8748 van 19 februari 2019.

Administratieve lasten

Aan deze regeling zijn geen structurele of eenmalige administratieve lasten verbonden omdat er geen informatieverplichtingen mee gemoeid zijn.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven