Kennisgeving melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw Frisia Zout B.V. te Harlingen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 25 maart 2019 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” (Staatsblad 2008, 125) ontvangen van Frisia Zout B.V. te Harlingen. De melding heeft betrekking op een voorgenomen activiteit binnen de bestaande winlocatie aan de Hearewei in Sexbierum, kadastraal bekend als gemeente Sexbierum, Sectie F nummer 473.

De voorgenomen activiteit betreft reparatiewerkzaamheden aan caverne BAS-3O. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een mobiele installatie. De werkzaamheden zullen in de dag, avond en nachtperiode plaatsvinden. Het transport zal overwegend op werkdagen en tijdens de dagperiode plaatsvinden. De werkzaamheden zullen naar verwachting rond 17 april 2019 starten en naar verwachting half juni 2019 zijn afgerond. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. H. Vorsteveld (tel. 070 – 379 8923).

Naar boven