Rectificatie Bekendmaking bestemmingsplan Kernen Korendijk 2018 ongewijzigd vastgesteld, gemeente Hoeksche Waard

Logo Hoeksche Waard

[Deze bekendmaking betreft een rectificatie vanwege de termijn. De oorspronkelijke bekendmaking was op 14 december 2018 beschikbaar via Gemeenteblad 2018, 71264.]

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het bestemmingsplan “Kernen Korendijk 2018” op 4 december 2018 door de gemeenteraad van Korendijk ongewijzigd is vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van het bestemmingsplan Kernen, het bestemmingsplan Nieuw-Beijerland en de bestemmingsplannen voor de uitbreidingen. Deze plannen worden samengevoegd en vervangen door één nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is bedoeld om de bestaande regels en verbeelding (voorheen plankaart) van de verschillende bestemmingsplannen op elkaar af te stemmen en te uniformeren en de laatste wijzigingen in wet- en regelgeving op te nemen. Het bestemmingsplan dat nu is vastgesteld, heeft tot doel daarvoor het planologisch-juridisch kader te geven.

 

Ter inzage legging stukken

 

Het vastgestelde bestemmingsplan “Kernen Korendijk 2018”, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 20 december 2018 gedurende 6 weken (tot en met 30 januari 2019) voor een ieder ter inzage.

 

U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0588.BPKernenKDK2018-VG01

 

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien adviseren wij u vooraf een afspraak te maken met het team Omgeving , bereikbaar via telefoonnummer 14086.

 

Beroep

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG

 

Het beroep kan alleen worden ingediend door een belanghebbende :

 

  • 1.

    Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2.

    Die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

     

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van beroep.

 

Voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend en die van mening is dat het bestemmingsplan niet in werking zou moeten treden, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om de werking van het bestemmingsplan te schorsen.

Naar boven