Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van 3 januari 2019, nr. IENW/BSK-2018/247033, tot wijziging van het Instellingsbesluit Formule E-Team en herbenoeming van de voorzitter van het Formule E-Team

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

BESLUIT:

I

Het Instellingsbesluit Formule E-Team wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel a, komt te luiden:

a. de Staatssecretaris:

de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

B

In de artikelen 2 tot en met 4 wordt ‘de Minister’ telkens vervangen door ‘de Staatssecretaris’.

C

In de artikelen 3, zesde lid en 4, derde lid, wordt ‘het Ministerie van Economische Zaken’ telkens vervangen door ‘het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat’.

D

Artikel 5 komt te luiden:

Artikel 5

Te rekenen vanaf 1 oktober 2018 wordt de heer drs. B.J. Klerk, woonachtig te Den Haag, benoemd tot lid, tevens voorzitter, van het Formule E-Team, voor een periode tot 1 juli 2019 of zoveel eerder als overeengekomen tussen partijen.

II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2018.

Dit besluit zal in afschrift worden gezonden aan de voorzitter en de leden van het Formule E-Team.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer

TOELICHTING

Bij besluit van 3 december 2015 is door de Minister van Economische Zaken het Formule E-Team ingesteld1. Deze privaat-publiek samengestelde commissie heeft tot taak om de Minister van Economische Zaken te adviseren over de uitvoering van het beleid rond elektrisch vervoer en het in samenwerking met het Rijk ontwikkelen en uitvoeren van een sectorplan Elektrisch Rijden 2016-2020 ten behoeve van het bevorderen van het elektrisch vervoer.

Bij het aantreden van het derde kabinet Rutte op 26 oktober 2017 is het beleidsterrein met betrekking tot elektrisch vervoer overgegaan van het Ministerie van Economische Zaken naar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarmee is ook de adviserende rol van het Formule E-Team richting de Minister van Economische Zaken verplaatst naar de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Met onderhavig besluit wordt deze gewijzigde rol geformaliseerd. Dit komt tevens tot uitdrukking in de bepalingen die zien op – onder andere – de bevoegdheid van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat tot het benoemen van de voorzitter van het Formule E-Team, het voorzien in het secretariaat van het Formule E-Team door de Staatssecretaris en het door het Formule E-Team desgevraagd verstrekken van inlichtingen aan de Staatssecretaris.

Met ingang van 1 oktober 2015 was de heer drs. B.J. Klerk, woonachtig te Den Haag, voor een periode van drie jaar benoemd als voorzitter van het Formule E-Team. Met dit besluit wordt de heer Klerk herbenoemd tot voorzitter van het Formule E-Team tot 1 juli 2019. Indien gewenst kan in onderling overleg worden besloten om het voorzitterschap eerder te beëindigen.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer

Naar boven