Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 29 oktober 2018, nr. VO/1428006 houdende wijziging van de Subsidieregeling reiskosten DAMU-leerlingen in verband met het verlengen van de aanvraagtermijn

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op de artikelen 4 en 5 van de Wet overige OCW-subsidies en de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 6, tweede lid, van de Subsidieregeling reiskosten DAMU-leerlingen wordt ‘15 oktober’ telkens vervangen door ‘1 november’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 15 oktober 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

In de Subsidieregeling reiskosten DAMU-leerlingen van 20 juli 2018 (Stcrt. 2018, 40674) wordt in artikel 6, tweede lid, geregeld dat de aanvraagperiode van 1 september tot en met 15 oktober is. Uit de praktijk is gebleken dat deze aanvraagtermijn te kort is. Er is derhalve besloten de aanvraagtermijn met 15 dagen te verlengen tot en met 1 november.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven