Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 oktober 2018, 2018–0000165478, houdende wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, aanhef en onderdeel k, en 10 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie 2015;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 9, eerste lid, vervalt ‘het Tijdelijk Besluit bijzondere uitkeringen integrale projecten BES,’.

B

In artikel 10, tweede lid, vervalt ‘en het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 23 oktober 2018

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, H. Ton Directeur Werknemersregelingen

TOELICHTING

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit (OMV-besluit) directie Werknemersregelingen 2015 behoeft wijziging op twee onderdelen die de RCN-unit SZW aangaan.

Artikel I

A

Reeds met ingang van 1 februari 2018 heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) de coördinatie inzake de integrale aanpak overgenomen van SZW. De formele werkzaamheden in verband met het Tijdelijk Besluit bijzondere uitkeringen integrale projecten BES liggen per 1 september 2018 bij VWS. Met het besluit van 28 september 2018 (Stcrt. 2018, 56092) heeft de staatssecretaris van SZW dat geformaliseerd, door de directeur Internationale Zaken van VWS mandaat en machtiging te verlenen. In het verlengde hiervan dient het Tijdelijk Besluit bijzondere uitkeringen integrale projecten BES in het OMV-besluit directie Werknemersregelingen 2015 uit de taakopdracht van het hoofd RCN-unit SZW te worden gehaald.

B

Het OMV-besluit directie Werknemersregelingen 2015 regelt niet alleen de bevoegdheden van het hoofd van de RCN-unit SZW, maar ook van diens plaatsvervanger. Bij afwezigheid of verhindering van het hoofd worden diens taken en bevoegdheden, met uitzondering van formele personeelsbesluiten (beoordeling, benoeming), besluiten inzake de behandeling van klachten als bedoeld in artikel 9:1 Algemene wet bestuursrecht en het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen, waargenomen door het plaatsvervangend hoofd. Met de onderhavige wijziging wordt de beperking dat het plaatsvervangend hoofd bij afwezigheid van het hoofd niet bevoegd is tot het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen, geschrapt. Deze beperking is in de praktijk te rigide en kan problemen opleveren bij (langdurige) afwezigheid van het hoofd. Deze bevoegdheid is gelimiteerd tot een bedrag van ten hoogste € 50.000 per overeenkomst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, H. Ton Directeur Werknemersregelingen

Naar boven