1 Ontwerpbestemmingsplan Velp-Noord 2016, locatie Arnhemsestraatweg 29, 2 Ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder, 3 Welstandsbeleid, 4 Inloopavond

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Velp-Noord 2016, locatie Arnhemsestraatweg 29' en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd.

In samenhang daarmee worden ook de ontwerpbeschikking ‘hogere grenswaarden’ en het herziene Welstandsbeleid ter inzage gelegd.

 

1 Ontwerpbestemmingsplan Velp-Noord 2016, locatie Arnhemsestraatweg 29 ; gemeente Rheden

Aanleiding

Het betreft de locatie waarop momenteel het voormalige Vitens gebouw is gesitueerd. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om de bouw van 27 woningen met de daarbij behorende voorzieningen op dit perceel planologisch mogelijk te maken.

 

Inzage stukken

Vanaf donderdag 1 februari tot en met woensdag 14 maart 2018 kan een ieder de stukken van het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVN20-ON01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met Mariska van Vorselen, telefoonnummer (026) 49 76 971. U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 546016 te vermelden.

 

2 Ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Aanleiding

Het plangebied ligt binnen de wettelijke geluidzone van de Rijksweg A12, de Arnhemsestraatweg, de Daalhuizerweg, de Nordlaan. Wat verkeerslawaai betreft streeft de Wet geluidhinder, voor geluidsgevoelige bestemmingen die liggen in de zone van de weg, naar een geluidsbelasting van 48 dB. Er kan tot maximaal 63 dB een zogenaamde hogere grenswaarden worden vastgesteld.

 

De locatie ligt tevens binnen de zone van de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Wat spoorweglawaai betreft streeft de Wet geluidhinder, voor geluidsgevoelige bestemmingen die liggen in de zone van een spoorlijn, naar een geluidsbelasting van 55 dB. Er kan tot maximaal 68 dB een zogenaamde hogere grenswaarden worden vastgesteld.

 

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor wat betreft de nieuwe woningen niet wordt voldaan aan de streefwaarden van wegverkeerslawaai. Wel wordt voldaan aan de voorkeursgrenswaarde voor het spoorweglawaai. In verband met de overschrijding kunnen burgemeester en wethouders een zogenaamde hogere grenswaarde vaststellen. Het college is voornemens om deze hogere waarde vast te stellen zoals weergegeven in de onderstaande tabel. De genoemde woning- nummers corresponderen met de nummers in de afbeelding van het ontwerpbesluit.

 

Betreft

Aantal woningen

Vastgestelde geluidsbelasting in dB

Geluid afkomstig van

Arnhemsestraatweg 29, Woningen met nummer 01, 02 en 03

3

56

Arnhemsestraatweg, Velp

Arnhemsestraatweg 29 Velp, Woningen met nummer 10, 11, 12, 13, 14

5

54

Arnhemsestraatweg, Velp

Woning met nummer 04

1

49

Arnhemsestraatweg, Velp

 

Inzage van stukken

De ontwerpbeschikking ligt met het akoestisch onderzoek van 1 februari tot en met 14 maart 2018 ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis in De Steeg.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbende schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg. U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 546016 te vermelden.

 

3 Welstandsbeleid

Aanleiding

Het huidige welstandsbeleid, vervat in de Welstandsnota 2016 is niet toereikend voor de beoogde woningbouwontwikkeling. Daarom wordt het welstandsbeleid voor deze locatie herzien. Voor de nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen wordt het niveau ‘bijzonder’ gehanteerd. Na de realisatie van de woningen kan het welstandsniveau weer worden afgeschaald tot ‘regulier’ en ‘soepel/vrij’.

 

Inzage van stukken

Het herziene welstandsbeleid voor de locatie Arnhemsestraatweg 29 te Velp ligt van 1 februari tot en met 14 maart 2018 voor inspraak ter inzage bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

 

Inspraakreacties

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een inspraakreactie naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg. U wordt verzocht in uw reactie duidelijk het zaaknummer 546016 te vermelden.

 

4 Inloopavond

Op 8 februari a.s. houden wij een inloopavond. Deze inloopavond wordt gehouden in de koffiezaal van de Kapel van de Hoeksteen aan de Nordlaan 29a in Velp. U kunt tussen 19.30 uur en 21.00 uur binnenlopen, er vindt geen centrale presentatie plaats.

Op deze avond wordt enkel informatie gegeven over het bestemmingsplan, het welstandsbeleid, de procedure en de planning.

 

De Steeg, 31 januari 2018

Naar boven