Besluit van de Minister voor Medische Zorg van 19 september 2018, kenmerk 180796-1418425-GMT, houdende intrekking van het Besluit Coördinatiegroep Orgaandonatie 2009

De Minister voor Medische Zorg,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit Coördinatiegroep Orgaandonatie 2009 wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

TOELICHTING

Met het onderhavige besluit wordt het Besluit Coördinatiegroep 2009 ingetrokken, omdat het recent aangenomen initiatiefwetsvoorstel van het Tweede Kamerlid Dijkstra (D66) in verband met de invoering van een actief registratiesysteem1, aanleiding vormt om de afstemming en coördinatie met betrokken partijen anders in te richten. Gebleken is dat de betrokkenheid van partijen in de coördinatiegroep de laatste jaren minder is geworden als gevolg van het afronden van het Masterplan Orgaandonatie (2008–2014). Bovendien is er behoefte om, al naar gelang het onderwerp, ook andere partijen te betrekken bij de implementatie van voornoemd wetsvoorstel. Een bij ministerieel besluit vastgelegde coördinatiegroep is hiervoor geen passend want te rigide instrument.

In overeenstemming met artikel 6 van het Besluit Coördinatiegroep 2009 zijn alle bescheiden betreffende de werkzaamheden reeds overgedragen aan het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins


X Noot
1

Zie Stb. 2018, 95 en Kamerstukken 33 506.

Naar boven