Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 juni 2018, 2018-0000099256, tot wijziging van bijlage 1 van de Remigratieregeling in verband met het toevoegen van Somalië als bestemmingsland

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, en 5, eerste lid, van het Remigratiebesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

A

In de tabel in bijlage 1 wordt in de alfabetische rangschikking het volgende bestemmingsland en de daarbij behorende categorie ingevoegd:

Somalië

A

B

In bijlage 2 vervalt ‘Bijlage 3b. – Bruto periodieke remigratieuitkering per 1-1-2018’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 juni 2018

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van de Remigratieregeling betreft het toevoegen van het bestemmingsland Somalië en de daarbij behorende categorie aan bijlage 1 bij de regeling. Op dit moment is er een aanvrager die wenst te vertrekken naar het herkomstland Somalië. Daarom wordt dit bestemmingsland en de daarbij behorende categorie voor de remigratievoorziening met een maandelijkse uitkering toegevoegd aan de tabel in de bijlage van de Remigratieregeling. Daarnaast vervalt in bijlage 2 een dubbel opschrift dat bij wijziging op 1 januari 2018 per abuis is toegevoegd (Stcrt. 2017, 73820).

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, omdat zo spoedig mogelijk duidelijkheid moet bestaan over de hoogte van de voorzieningen.

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten voor burgers en bedrijven.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven