Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 mei 2018, 2018-0000088902, tot wijziging van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt teneinde de projectperiode voor projecten uit het eerste aanvraagtijdvak te verlengen voor die projecten waarvan de subsidiebeschikking na 1 juli 2017 is verleend

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3, eerste lid, van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

De Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt wordt als volgt gewijzigd:

ARTIKEL I

Artikel 10, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De beschikking tot subsidieverlening vermeldt de datum waarop de subsidiabele activiteiten uiterlijk zijn verricht. Voor beschikkingen waarvoor de aanvraag is ingediend in het aanvraagtijdvak, bedoeld in artikel 5, eerste lid, ligt deze datum niet na 31 december 2018. Voor beschikkingen waarbij de aanvraag is ingediend in het aanvraagtijdvak, bedoeld in artikel 5, eerste lid, maar waarbij de beschikking tot subsidieverlening is gegeven op of na 1 juli 2017, ligt deze datum niet na 30 juni 2019. Voor beschikkingen waarbij de aanvraag is ingediend in het aanvraagtijdvak, bedoeld in artikel 5, derde lid, ligt deze datum niet na 30 juni 2019.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 mei 2018

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

Algemeen

De Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt (hierna: de regeling) kent twee aanvraagtijdvakken: een eerste aanvraagtijdvak van 15 juli 2016 tot en met 30 september 2016 en een tweede aanvraagtijdvak van 28 november 2016 tot en met 23 december 2016. Ik heb op 14 februari 2018 besloten tot verlenging van de regeling van 1 januari 2019 tot 1 juli 2019 voor projecten met een subsidieaanvraag in het tweede aanvraagtijdvak van de regeling.1 Daardoor hebben die projecten een extra half jaar de tijd hun activiteiten uit te voeren en resultaten daarvan zichtbaar te maken. De effectieve duur voor alle projecten van zowel het eerste als het tweede tijdvak komt dan ongeveer gelijk uit op twee jaar.

Echter een project, met een aanvraag ingediend in het eerste aanvraagtijdvak heeft een effectieve projectperiode gehad van ongeveer anderhalf jaar in plaats van ongeveer twee jaar. Dit is een gevolg van de omstandigheid dat de beschikking tot toekenning van de subsidie, als een van de laatste toekenningen op aanvragen uit het eerste aanvraagtijdvak, pas gegeven is op 5 juli 2017 en in de regeling is voorgeschreven dat voor beschikkingen waarbij de aanvraag is ingediend in het eerste aanvraagtijdvak de subsidiabele activiteiten uiterlijk moeten zijn verricht voor 31 december 2018. Deze aanvrager, heeft op 16 maart 2018 een verzoek ingediend om een verlenging voor het project. Dit verzoek is ondersteund door de Stichting van de Arbeid. Door een aanpassing van de regeling heeft ook het project uit het eerste aanvraagtijdvak een looptijd van ongeveer twee jaar. Praktisch gevolg is dat de einddatum in de verleningsbeschikking gewijzigd dient te worden. Dit gebeurt door middel van een wijzigingsbeschikking waarin als nieuwe einddatum 30 juni 2019 wordt opgenomen.

Artikelsgewijs

Artikel I

Artikel 10, tweede lid, van de regeling bevat de eis dat een beschikking tot subsidieverlening de datum moet bevatten waarop de subsidiabele activiteiten uiterlijk moeten zijn afgerond. De uiterste datum voor de aanvragen ingediend in het eerste aanvraagtijdvak mocht niet later zijn dan 31 december 2018. Hierop wordt door deze aanpassing in de regeling een uitzondering gemaakt. Wanneer in het eerste tijdvak een aanvraag is gedaan, maar de verlenende beschikking is pas gegeven op of na 1 juli 2017 dan is de datum waarop de subsidiabele activiteiten moeten zijn afgerond 30 juni 2019. Door deze aanpassing van de regeling, heeft ook het project uit het eerste aanvraagtijdvak waarvoor op 5 juli 2017 subsidie is verleend een looptijd van ongeveer twee jaar. Aan die subsidieontvanger zal door middel van een wijziging van de verleningsbeschikking mededeling worden gedaan dat de projectperiode met een half jaar is verlengd. Voor de overige beschikkingen waarvan de subsidieaanvraag in het eerste aanvraagtijdvak is ingediend, blijft de in de verleningsbeschikking opgenomen uiterste datum waarop de subsidiabele activiteiten moeten zijn afgerond, ongewijzigd.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees


X Noot
1

Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 14 februari 2018, nr. 2018-0000016747, tot wijziging van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt (Stcrt. 2018, 9561).

Naar boven