Besluit van de Minister voor Medische Zorg en de Minister van Justitie en Veiligheid van 23 maart 2018, 1311815-174384-VGP, tot benoeming van en toekenning van vergoedingen aan de voorzitter en leden van de Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen (Benoemingsbesluit leden Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen)

De Minister voor Medische Zorg en Sport en de Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3 van de Instellingsregeling Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen, artikel 6, derde lid, van de Kaderwet adviescolleges en artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluiten:

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder commissie: Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Instellingsregeling Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen.

Artikel 2 Samenstelling

Tot leden van de commissie worden benoemd:

  • a. Prof. dr. J. A. (André) Knottnerus, tevens voorzitter;

  • b. Prof. mr. T. (Tom) Blom;

  • c. Prof. dr. W. (Wim) van den Brink MD PhD;

  • d. Drs. J.H.H. (Jan) Mans;

  • e. Prof. dr. H. (Dike) van de Mheen;

  • f. Prof. dr. Ir. J. (Jaap) Seidell;

  • g. Mr. A.H. (Albert) van Wijk;

  • h. Dr. C.G. (Karin) van Wingerde.

Artikel 3 Vergoeding

  • 1. De voorzitter ontvangt een vaste vergoeding per maand, te weten 8/36 van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

  • 2. De daarvoor in aanmerking komende leden van de commissie ontvangen, voor zover artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies niet van toepassing is, per vergadering een vergoeding. De vergoeding per vergadering bedraagt maximaal 3% van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

  • 3. De voorzitter en de leden van de commissie ontvangen een vergoeding van reis- en verblijfkosten op de voet van het Reisbesluit binnenland.

  • 4. Twee of meer vergaderingen op dezelfde dag worden als één vergadering aangemerkt.

Artikel 4 Inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2018.

  • 2. Dit besluit vervalt met ingang van 1 januari 2019.

Artikel 5 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemingsbesluit leden Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

De Instellingsregeling Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen (Stcrt. 2018, 11571) bepaalt dat er een Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen komt per 1 maart 2018. Het doel van deze commissie is om te adviseren over de vormgeving van het experiment gesloten coffeeshopketen.

Advisering vindt plaats in twee fases. Fase I beslaat de adviesfase over de vormgeving van het experiment, in het bijzonder ten aanzien van de teelt van hennep, selectiecriteria voor gemeenten die deelnemen aan het experiment, de deelname door coffeeshops, preventiemaatregelen, toezicht op de naleving en de handhaving van de regels van het experiment en de meting van effecten. Fase II beslaat de selectie van deelnemers (gemeenten) aan het experiment.

De leden van de commissie nemen deel aan de beraadslagingen en de besluitvorming zonder last of ruggespraak.

De voorzitter ontvangt een vaste vergoeding per maand voor één dag in de week conform de thans geldende BBRA-schaal 18. Deze vaste vergoeding is noodzakelijk omdat het onderzoek continu afstemming en aandacht vergt. De overige leden ontvangen een vergoeding per vergadering conform artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. Deze vergoeding bedraagt 3% van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 en is € 274,79 per vergadering. Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de voorzitter en de overige leden een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfskosten op de voet van het Reisbesluit binnenland en het Reisbesluit buitenland.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven