Ongewijzigde vaststelling uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 1 (IJburg)

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 17 oktober 2017, nummer ZD 2017-005938, het uitwerkingsplan ‘Centrumeiland tranche 1’ met bijbehorende stukken vastgesteld. Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld. Tegen het ontwerpuitwerkingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Uitwerkingsplan

Het plangebied maakt onderdeel uit van het Centrumeiland van IJburg. Op grond van het ter plaatse geldende bestemmingsplan IJburg tweede fase geldt een uitwerkingsplicht. Het uitwerkingsplan is in overeenstemming met het stedenbouwkundig plan Centrumeiland en geldt voor de blokken 10, 11, 14 en 15. Deze blokken vormen samen tranche 1 (globaal de zuidoosthoek) van Centrumeiland.

Voor het plangebied van het uitwerkingsplan wordt overeenkomstig artikel 3.6, eerste lid, onder b, Wet ruimtelijke ordening uitvoering gegeven aan de uitwerkingsplicht van het bestemmingsplan IJburg tweede fase, zoals opgenomen in de bestemming Gemengd-1 uit te werken. Met de uitwerking wordt voorzien in een woonprogramma van maximaal 400 woningen en wordt maximaal 1.535 m² brutovloeroppervlak (bvo) aan maatschappelijke functies, bedrijven, kleinschalige kantoren en dienstverlening toegestaan. Ook wordt voorzien in een WKO pompruimte met een maximum oppervlakte van 200 m2 bvo.

Ter inzage legging

Met ingang van 26 oktober 2017 ligt het uitwerkingsplan ‘Centrumeiland tranche 1’ met de daarop betrekking hebbende stukken, totdat onderstaande beroepstermijn verstreken is, ter inzage bij het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het uitwerkingsplan ‘Centrumeiland tranche 1’ met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1702BPGST-VG01.

Beroep

Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen kunnen met ingang van 27 oktober 2017 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 1 treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijden de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Omdat het uitwerkingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij in beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Amsterdam, 25 oktober2017

Burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

Drs. K.H. Ollongren

locoburgemeester

Naar boven