Wijziging van het Reglement Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het onderwijs

Het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs

gelet op de Wet op het primair onderwijs, het Besluit Vervangingsfonds en Participatiefonds (Stb. 2011, 286) en de statuten van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs, het volgende:

Besluit:

ARTIKEL I

Het Reglement Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het onderwijs (Staatscourant 2016, nr. 60024), wordt als volgt gewijzigd,

A

Artikel 29, eerste lid, onder g, komt te luiden:

  • g. het Vervangingsfonds heeft de declaratie van het bevoegd gezag uiterlijk 6 april 2018 ontvangen.

B

Artikel 42, vierde lid, onder a, komt te luiden:

  • a. artikel 29, eerste lid, onder c en e en derde lid, onder b.

C

Artikel 43 komt te vervallen.

D

Artikel 46, derde lid, komt te luiden:

  • 3. Bij beëindiging van de deelname voor één van de financiële varianten als gevolg van opzegging door het bevoegd gezag, eindigt de aanspraak op bekostiging van vervanging na verloop van het kalenderjaar waarin de opzegging heeft plaatsgevonden. Declaraties die betrekking hebben op vervanging gedurende dat kalenderjaar komen niet voor bekostiging in aanmerking, indien het Vervangingsfonds die declaraties niet uiterlijk op 6 april 2018 heeft ontvangen.

E

Artikel 46, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. Bij beëindiging van de deelname voor één van de financiële varianten als gevolg van het verlies van eigenrisicodragerschap, eindigt de aanspraak op bekostiging van vervanging op het moment dat het bevoegd gezag het eigenrisicodragerschap heeft verloren. Declaraties die betrekking hebben op vervanging gedurende het kalenderjaar waarin het eigenrisicodragerschap is verloren, komen niet voor bekostiging in aanmerking, indien het Vervangingsfonds die declaraties niet uiterlijk op 6 april 2018 heeft ontvangen.

F

Artikel 46, vijfde lid, komt te luiden:

  • 5. Bij beëindiging van de deelname voor één van de financiële varianten als gevolg van opzegging door het Vervangingsfonds als bedoeld in artikel 44, vierde lid, bestaat geen aanspraak meer op bekostiging vanaf de eerste dag van de maand volgende op de maand waarin de beëindiging heeft plaatsgevonden. Declaraties over de periode tot en met de datum van beëindiging van de deelname worden niet meer vergoed, indien het Vervangingsfonds die declaraties niet uiterlijk op 6 april 2018 heeft ontvangen.

Deze wijziging werkt terug tot 1 januari 2017.

Naar boven