Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 oktober 2017, kenmerk 1241422-1698349-WJZ, houdende wijziging van het Besluit taakuitoefening IGJ, de Mandaatregeling VWS, het Organisatiebesluit VWS 2015 en de Volmachtregeling VWS in verband met een aanpassing in de naamgeving van de inspectie

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit taakuitoefening IGJ wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel c, wordt achter ‘Inspectie gezondheidszorg en jeugd’ ingevoegd: in oprichting.

B

In artikel 10 wordt achter ‘IGJ’ ingevoegd: i.o.

ARTIKEL II

De Mandaatregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 10, eerste lid, onderdeel c, artikel 11, derde lid, onderdeel f, en artikel 15a, eerste en tweede lid, wordt achter ‘Inspectie gezondheidszorg en jeugd’ telkens ingevoegd: in oprichting.

B

In artikel 11, derde lid, onderdeel f, wordt achter ‘IGJ’ ingevoegd: i.o.

ARTIKEL III

Het Organisatiebesluit VWS 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3, derde lid, onderdeel a, wordt ‘Inspectie gezondheidszorg en jeugd (IGJ)’ vervangen door: Inspectie gezondheidszorg en jeugd in oprichting (IGJ i.o.).

B

In de aanhef van artikel 27 wordt achter ‘Inspectie gezondheidszorg en jeugd’ ingevoegd: in oprichting.

ARTIKEL IV

In artikel 10, eerste lid, onderdeel d, van de Volmachtregeling VWS wordt achter ‘Inspectie gezondheidszorg en jeugd’ ingevoegd: in oprichting.

ARTIKEL V

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2017.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Met ingang van 1 oktober 2017 zijn de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie jeugdzorg een operationele samenwerking aangegaan. De voorgenomen fusie zal worden geformaliseerd door wijzigingen in wet- en regelgeving. Een daartoe strekkend wetsvoorstel is inmiddels in procedure gebracht.

Hangende deze wijzigingen in wet- en regelgeving is met ingang van 1 oktober 2017 de nieuwe benaming opgenomen in het Besluit taakuitoefening IGJ, de Mandaatregeling VWS, het Organisatiebesluit VWS 2015 en de Volmachtregeling VWS (zie Strct. 2017, 53587 en Strcrt. 2017, 53588). Om duidelijk te maken dat de voorgenomen fusie nog niet is gerealiseerd, wordt volledigheidshalve aan de benamingen zoals opgenomen in de genoemde besluiten ‘in oprichting’ toegevoegd. Deze wijziging krijgt terugwerkende kracht tot en met de datum waarop de nieuwe benaming in de desbetreffende besluiten is opgenomen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven