Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 19 januari 2017, nr. 2016-0000276917, tot wijziging van de Tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep in verband met een verhoging van het subsidieplafond

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet SZW-subsidies en 32d, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 11, tweede lid, van de Tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep wordt ‘€ 18.000.000,–’ vervangen door: € 36.000.000,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 19 januari 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

De ‘Tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep’ voorziet in een subsidie voor scholing en biedt financiële ondersteuning aan zowel werkende als werkloze werkzoekenden die zich willen laten omscholen naar een ander, meer kansrijk, beroep.

De regeling kent een subsidieplafond, waarbij het beschikbare budget is verdeeld over twee doelgroepen. Zo is er een budget voor rechthebbenden die werkzaam zijn of waren in de sector zorg en een budget voor alle overige rechthebbenden (‘economiebreed’). Al vanaf de start van de regeling wordt veel gebruik gemaakt van de subsidieregeling waarbij vooral een beroep wordt gedaan op het beschikbare budget ‘economiebreed’. Derhalve werd voorzien dat dit subsidieplafond al snel zou worden bereikt, terwijl de regeling loopt tot eind 2017. Bij amendement van de leden Van ’t Wout en Kerstens (Kamerstukken II 2016/17, 34 550 XV, 18) is € 20 miljoen extra beschikbaar gesteld. Met dit additionele budget wordt het subsidieplafond ‘economiebreed’ verhoogd, waardoor ruimte ontstaat voor extra aanvragen. Het beoordelen van extra aanvragen brengt uitvoeringskosten met zich mee. Van deze kosten wordt € 2 miljoen ten laste gebracht van het beschikbare budget, waardoor € 18 miljoen resteert voor verhoging van het subsidieplafond.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven