Ontwerpvergunning/-ontheffing Wet natuurbescherming Windpark Koningspleij Noord

Logo Arnhem

Beschrijving initiatief

In 2016 heeft de gemeente Arnhem besloten om voor de ontwikkeling van een windpark langs de Pleijweg (N325) en een zonneveld ter plaatse van Koningspleij Noord een bestemmingsplan op te stellen.

Ten behoeve van het windpark is een milieueffectrapport opgesteld welke een onderdeel vormt van de toelichting van het bestemmingsplan. De uitkomst hiervan is ook gebruikt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het windpark. De uitkomsten van de milieueffectrapportage leveren een lijnopstelling op bestaande uit vier windturbines ten noorden van de Pleijweg. Tevens wordt voorzien in het mogelijk maken van enkele bijbehorende voorzieningen, zoals ontsluiting en opstelplaatsen.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben onlangs ter inzage gelegen.

A (gebieden)

Gelet op de artikelen 2.7 lid 2 en lid 3, 2.8 leden 3 en 9 en 1.13 Wnb en artikel 2.7 Besluit natuurbescherming;

B (soorten)

Gelet op de artikelen artikel 3.3 eerste lid (vogelrichtlijnsoorten), en artikel 3.8 eerste lid (habitatrichtlijnsoorten), van de Wet natuurbescherming;

Ontwerpvergunning /ontheffing Wet natuurbescherming

Voor de gevraagde omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan is een Wet natuurbescher-ming vergunning/ontheffing vereist van de provincie Gelderland ingevolge artikelen 2.7 lid 2 en lid 3, 2.8 leden 3 en 9 en 1.13 en de artikelen 3.3 eerste lid (vogelrichtlijnsoorten), en artikel 3.8 eerste lid (habitatrichtlijnsoorten) van de Wet natuurbescherming en artikel 2.7 Besluit natuurbescherming.

Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft op 16 juni 2017 besloten dat de gevraagde vergunning kan worden verleend.

Relatie coördinatiebesluit

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieprocedure) en het daarop gebaseerde besluit van de gemeenteraad van Arnhem van 19 december 2016 met documentnummer 2016.0.056.619 maken het mogelijk dat diverse procedures ten behoeve van het windpark gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van dit project meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden onder andere het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (, de watervergunning) en de vergunning/ontheffing Wet natuurbescherming gecoördineerd behandeld.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben vanaf 20 maart 2017 tot en met 1 mei 2017 reeds ter inzage gelegen. De ontwerpvergunning/ontheffing Wet natuurbescherming ligt ter inzage vanaf 29 juni 2017.

(De inzagetermijn van de ontwerpwatervergunning start op korte termijn en zal op gebruikelijke wijze worden bekend gemaakt.)

De coördinatieprocedure is ook van toepassing op de beroepsprocedure(s).

Inzagetermijn

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 29 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage, dus tot en met 9 augustus 2017.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien in het Provinciehuis, in Arnhem. Kopieën van de stukken worden op verzoek toegestuurd. In beide gevallen kunt u contact opnemen via post@gelderland.nl of met het Provincieloket (T. 026-359 9999). U wordt verzocht het provinciale zaaknummer 2017-000178 te vermelden.

Tevens liggen de stukken gedurende de genoemde termijn voor een ieder ter inzage op het stadhuis, Koningstraat 38 in Arnhem.

Zienswijze

Gedurende deze periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem of via bestemmingsplankoningspleijnoord@arnhem.nl.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met A. Meijers (T. 026-377 3697) of N. Breij (T. 026-377 2481).

Gevraagd wordt bij het indienen van een zienswijze het provinciale zaaknummer (2017-000178) te vermelden.

Ingediende zienswijzen worden met het uiteindelijke besluit en de bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

Wij maken u erop attent dat alleen beroep tegen het uiteindelijke besluit kan worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

De periode van terinzagelegging is te vinden onder de technische informatie van de kennisgeving. Deze kennisgeving is in te zien op de website van Overheid.nl.

Arnhem, 28 juni 2017

 

Naar boven