Wijziging van het Reglement Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het onderwijs, Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs

Het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs, besluit, gelet op de Wet op het primair onderwijs, het Besluit Vervangingsfonds en Participatiefonds (Stb. 2011, 286) en de statuten van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs, het volgende:

Besluit,

Het Reglement Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het onderwijs (Staatscourant 2016, nr. 60024), wordt als volgt gewijzigd,

A

In artikel 1 wordt lid 27 tot en met lid 61 vernummerd tot lid 29 tot en met lid 63.

B

Aan artikel 1 worden twee leden ingevoegd, luidende:

27. Ketenvervanger:

de vervanger van een leraar met een dienstverband bij het bevoegd gezag die een directielid, dat afwezig is in verband met ziekte of schorsing als bedoeld in artikel 28 van het Reglement, met een dienstverband bij hetzelfde bevoegd gezag vervangt.

28. Ketenvervanging:

de situatie waarbij een directielid, dat afwezig is op grond van ziekte of schorsing als bedoeld in artikel 28 van het Reglement, wordt vervangen door een leraar met een dienstverband bij hetzelfde bevoegd gezag en die als gevolg van die afwezigheid zelf wordt vervangen door de ketenvervanger. De keten bestaat uitsluitend uit de afwezige, diens vervanger en de ketenvervanger.

C

Artikel 32, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. Indien sprake is van ketenvervanging, komt uitsluitend het aantal uren vervanging door de ketenvervanger voor bekostiging in aanmerking.

D

Dit besluit werkt terug tot 1 januari 2017.

Naar boven