Wijziging van het Reglement Participatiefonds voor het Primair Onderwijs en de Expertisecentra voor het schooljaar 2016–2017

Het bestuur van de Stichting Participatiefonds voor het Onderwijs, besluit, gelet op de Wet op het primair onderwijs, het Besluit Vervangingsfonds en Participatiefonds ( Stb. 2011, 286 ) en de statuten van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs, het volgende:

Besluit,

Het Reglement Participatiefonds voor het Primair Onderwijs en de Expertisecentra voor het schooljaar 2016-2017, wordt als volgt gewijzigd,

A

Artikel 4:5 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 4:5 Grondslag vergoedingsverzoek: beëindiging met wederzijds goedvinden (artikel 3.10, derde lid CAO PO) vanwege ziekte/arbeidsongeschiktheid (artikel 3.11, eerste lid, onder b CAO PO) van de werknemer voor minder dan 35% WIA

Als het dienstverband van de werknemer die minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV in het kader van de WIA is beëindigd op grond van artikel 3.7, vierde lid, van de CAO PO, te weten met wederzijds goedvinden met als reden dat er naar het oordeel van de werkgever sprake is van ziekte of arbeidsongeschiktheid, zoals bedoeld in artikel 3.8, vijfde lid, van de CAO PO, dan komt de werkgever voor toewijzing van een vergoedingsverzoek in aanmerking indien hij aan de voorwaarden genoemd in artikel 4:5:1 tot en met 4:5:4 heeft voldaan en de in die artikelen genoemde documenten heeft overgelegd.

B

Artikel 4:5:1 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 4:5:1Meedelen reden beëindiging dienstverband aan werknemer

  • 1. De werkgever heeft de reden voor de beëindiging van het dienstverband aan de werknemer meegedeeld.

  • 2. De werkgever legt daartoe over een afschrift van de beëindigingsovereenkomst.

  • 3. Tevens overlegt de werkgever een afschrift van de WIA-beschikking waaruit blijkt dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV.

C

Artikel 4:11 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 4:11 Grondslag vergoedingsverzoek: ziekte/arbeidsongeschiktheid (Artikel 3.11, eerste lid, onder b CAO PO)

Als aan de werknemer, die minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard in het kader van de WIA, ontslag is verleend op grond van artikel 3.11, eerste lid, onder b van de CAO PO, te weten op grond van ziekte of arbeidsongeschiktheid, dan komt de werkgever voor toewijzing van een vergoedingsverzoek in aanmerking indien hij aan de voorwaarden genoemd in artikel 4:11:1 tot en met 4:11:4 heeft voldaan en de in die artikelen genoemde documenten heeft overgelegd.

D

Artikel 4:11:1 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 4:11:1Meedelen reden ontslag aan werknemer

  • 1. De werkgever heeft de reden voor het ontslag aan de werknemer meegedeeld.

  • 2. De werkgever legt daartoe over een afschrift van het ontslagbesluit

  • 3. Tevens overlegt de werkgever een afschrift van de WIA-beschikking waaruit blijkt dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV in het kader van de WIA.

E

Artikel 5:3 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 5:3 Grondslag vergoedingsverzoek: ziekte/arbeidsongeschiktheid (Artikel 4.8, eerste lid, onder f CAO PO)

Als aan de werknemer die minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV in het kader van de WIA ontslag is verleend op grond van artikel 4.8, eerste lid, onder f van de CAO PO, te weten op grond van ziekte of arbeidsongeschiktheid met in achtneming van de bepalingen van de ZAPO, dan komt de werkgever voor toewijzing van een vergoedingsverzoek in aanmerking indien hij aan de voorwaarden genoemd in artikel 5:3:1 tot en met 5:3:4 heeft voldaan en de in die artikelen genoemde documenten heeft overgelegd.

F

Artikel 5:3:1 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 5:3:1Meedelen reden ontslag aan werknemer

  • 1. De werkgever heeft de reden voor het ontslag aan de werknemer meegedeeld.

  • 2. De werkgever legt daartoe over een afschrift van het ontslagbesluit.

  • 3. Tevens overlegt de werkgever een afschrift van de beschikking waaruit blijkt dat de werknemer, in het kader van de WIA voor minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV.

G

Artikel 5:10 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 5:10 Grondslag vergoedingsverzoek: andere met name genoemde redenen van gewichtige aard (artikel 4.8, eerste lid, onder k CAO PO), te weten het met wederzijds goedvinden beëindigen van het dienstverband vanwege ziekte/arbeidsongeschiktheid (artikel 4.8, eerste lid, onder f CAO PO)

Als het dienstverband van de werknemer die minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV in het kader van de WIA is beëindigd op grond van artikel 4.8, eerste lid, onder k van de CAO PO, te weten met wederzijds goedvinden vanwege redenen van gewichtige aard, zijnde ziekte of arbeidsongeschiktheid, met in achtneming van de bepalingen van het Besluit ziekte en arbeidsongeschiktheid voor onderwijspersoneel primair onderwijs (ZAPO), dan komt de werkgever voor toewijzing van een vergoedingsverzoek in aanmerking indien hij aan de voorwaarden genoemd in artikel 5:10:1 tot en met 5:10:4 heeft voldaan en de in die artikelen genoemde documenten heeft overgelegd.

H

Artikel 5:10:1 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

Artikel 5:10:1Meedelen reden beëindiging dienstverband aan werknemer

  • 1. De werkgever heeft de reden voor de beëindiging van het dienstverband aan de werknemer meegedeeld.

  • 2. De werkgever legt daartoe over een afschrift van de beëindigingsovereenkomst.

  • 3. Tevens overlegt de werkgever een afschrift van de beschikking waaruit blijkt dat de werknemer, in het kader van de WIA voor minder dan 35% arbeidsongeschikt is verklaard door het UWV.

I

Bijlage 9 wordt gewijzigd in die zin, dat het als volgt komt te luiden:

BIJLAGE 9: VERZOEK VRIJSTELLINGSREGELING VAN TOETSING AAN DE VOORWAARDEN VAN HET REGLEMENT

Naam werkgever:

Vertegenwoordigd door de heer / mevrouw:

Functie:

Werkgevernummer:

De werkgever wenst, op grond van artikel 3:3, derde lid, in aanmerking te komen voor een vrijstelling van de toetsing van de volgende voorwaarden:

  • reden beëindiging dienstverband

  • vergelijking van de rijksbekostiging van personeel en financiële bijdragen van derden

  • behoud eigen organisatie

  • behoud eigen functie

De werkgever voegt bewijsstukken / ter zake overtuigende documenten toe waaruit blijkt dat UWV de ontslagvergunning heeft verleend voor het dienstverband waarop het vergoedingsverzoek betrekking heeft.

Datum:

Plaats:

Werkgever

Naam:

Handtekening:

Naar boven