Regeling van de Minister van Economische Zaken van 17 februari 2017, nr. WJZ/17020543, tot wijziging van de regeling tot vaststelling van een formulier voor het doen van een melding in verband met de toepassing van de rijkscoördinatieregeling op energie-infrastructuurprojecten

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 9b, derde lid, en 20a, tweede lid, van de Elektriciteitswet 1998, artikel 39b, tweede lid, van de Gaswet en artikel 141a, tweede lid, van de Mijnbouwwet;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij de Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 26 januari 2011, nr. WJZ/10192323, tot vaststelling van een formulier voor het doen van een melding in verband met de toepassing van de rijkscoördinatieregeling op energie-infrastructuurprojecten (Stcrt. 2011, 1487) wordt als volgt gewijzigd:

a. Onderdeel A. Toelichting op de procedure komt te luiden als volgt:

  • A. Toelichting op de procedure

    • Het verdient aanbeveling om, voordat een melding wordt gedaan, ter oriëntatie contact op te nemen met het Ministerie van Economische Zaken, directie Energie en Omgeving (070 3798922).

    • Het ingevulde formulier kan worden uitgeprint en verzonden aan: Ministerie van Economische Zaken, directie Energie en Omgeving, postbus 20401, 2500 EK, Den Haag.

    • Er wordt geen kennis genomen van uw melding, indien de onderdelen 1,4, 5, 6, 8, 9, 12, 14 of 17 van dit formulier niet of onvolledig zijn ingevuld. Voor de overige onderdelen geldt dat een zo compleet mogelijke melding de voortvarende aanpak van het project bevordert.

b. In onderdeel C. Toelichting bij het meldingsformulier, onder 21, wordt ‘artikel 9b, vierde lid, Elektriciteitswet’ vervangen door: artikel 9b, vierde lid, Elektriciteitswet 1998.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 17 februari 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

1. Doel en aanleiding

Op grond van de artikelen 9b en 20a van de Elektriciteitswet 1998, artikel 39b van de Gaswet en artikel 141a van de Mijnbouwwet is degene die voornemens is een energie-infrastructuurproject uit te voeren waarop op grond van de genoemde artikelen de rijkscoördinatieregeling van toepassing is, verplicht dit zo spoedig mogelijk te melden aan de Minister van Economische Zaken.

Deze melding moet gedaan worden met behulp van het formulier dat is vastgesteld als bijlage bij de regeling van 26 januari 2011 tot vaststelling van een formulier voor het doen van een melding in verband met de toepassing van de rijkscoördinatieregeling op energie-infrastructuurprojecten.

Het formulier dient ertoe dat de melding direct de vereiste informatie bevat over het voorgenomen project zodat de procedures ter voorbereiding van het betrokken project zonder onnodige vertraging kunnen aanvangen.

Het is daarom van belang dat het formulier de juiste contactgegevens van het ministerie van Economische Zaken bevat, zodat de benodigde informatie ook daadwerkelijk door de minister wordt ontvangen.

Deze regeling wijzigt daarom de inmiddels verouderde contactgegevens op het formulier, zodat deze weer bij de tijd zijn.

2. Regeldruk

Deze wijziging heeft geen regeldrukeffecten. De wijziging van de contactgegevens op het meldingsformulier leidt niet tot het wijzigen van de informatieverplichtingen.

3. Vaste verandermomenten

De regeling treedt, in afwijking van het beleid inzake de vaste verandermomenten, zo spoedig mogelijk in werking om ervoor te zorgen dat de juiste contactgegevens op het formulier staan en zodoende het formulier, en de daarin opgenomen informatie, de minister zo spoedig mogelijk bereikt. Deze afwijking is daarmee in het belang van onder meer de energieproducenten en netbeheerders.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven